Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Танева: Развенчана е поредната шарлатания на ПП за „Капитан Андреево“

Политика

Десислава Танева: Развенчана е поредната шарлатания на ПП за „Капитан Андреево“

Десислава Танева: Развенчана е поредната шарлатания на ПП за Капитан Андреево - Tribune.bg
Снимка:

Поредната шарлатания на ПП по повод „Капитан Андреево“ е развенчана, обяви депутатът и бивш министър на земеделието от ГЕРБ Десислава Танева. Тя се позовава на думи на служебния ресорен министър Явор Гечев. От неговите думи става ясно, че всичко говорено от Кирил Петков и компания за „опасните и отровни стоки“ преминавали на граничния пункт са неверни.  

Пламен Абровски: ПП са искали частна фирма от Варна да работи на Капитан Андреево

„Днес в КЗХ на изслушване министърът на земеделието Явор Гечев заяви: Не всички стоки, които преминават през ГКПП „Капитан Андреево“ подлежат на контрол, а само тези, които са по Регламент. Това са пипер, нар, лимон, грейпфрут, мандарина, портокали, кайсии, ядки, кимион, риган. По Регламент са изписани всички, които се проверяват. През ноември от 368 взети проби, с пипер са върнати 13. По отношение на нара, от 38 проби са върнати 8. Камионите на българската граница, които превозват плодове и зеленчуци се удвояват през декември. Такава ще е тенденцията и за следващите години. Обмисля се изграждане на лаборатория и на Лесово, за да може транспортният коридор да се отпуши. В момента се правят три нови ленти, в които за първи път ще има 3 транспортни коридора само за хладилни камиони.

Д-р Вълчанов/БАБХ/: 90% от стоките през Капитан Андреево отиват в ЕС и никой не се е оплакал от занижен контрол

Никога през тези 10 години не са правени и не е имало задължение по Регламент да се изследват домати и краставици. И винаги контролът е бил държавен, само изследванията са се извършвали от частна лаборатория, както се правят и за всички останали контроли по заболявания на животни и растения“, написа Танева, цитирайки думите на земеделския министър.

Делян Добрев: Разследва ли ОЛАФ контрабанден канал за маркови дрехи през Капитан Андреево?

Танева припомня, че само преди няколко месеца ПП агитираше избирателите да гласуват за тях с масираната рекламна кампания и анонимни филми, че децата ни ядат отровни домати и краставици.

„Е, тогава казах, че това няма как да е така по много причини. Но никой не може да се състезава с тях по рекламни бюджети и лъжи. Лъжи, стигащи до цинизъм в отношението към хората с целта да получат властта да управляват", допълни Десислава Танева.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети