Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пламен Абровски: ПП са искали частна фирма от Варна да работи на „Капитан Андреево“

Политика

Пламен Абровски: ПП са искали частна фирма от Варна да работи на „Капитан Андреево“

Пламен Абровски: ПП са искали частна фирма от Варна да работи на Капитан Андреево - Tribune.bg
Снимка:

 „Защо ПП сега говори за „Капитан Андреево“, попита бившият депутат Пламен Абровски, а сега съветник на служебния земеделски министър.

„За мен по-скоро не е важен въпросът защо беше сменен господин Вълчанов като директор на БАБХ, а защо ден, след като държавата удвои капацитета за изследване на проби на „Капитан Андреево“ и няколко дни преди знаковото гласуване за Шенген, „Продължаваме промяната“  повдига темата за границата отново“, коментира пред БТВ Абровски.

Според бившият депутат от „Има такъв народ“ и председател на парламентарната земеделска комисия, причината за поведението на ПП е, че са поели ангажименти, които не могат да изпълнят.

„Заместник-министърът Крум Неделков показа негов личен чат с бившия директор на Агенцията по храните професор Даскалов, в който той си признава, че агенцията не е имала капацитет да изследва пробите“, изтъкна съветникът на земеделския министър.

Абровски показа в студиото и заповед на бившия шеф на БАБХ от времето на правителството на четворната коалиция, с което той определя частна лаборатория от Варна да проверява пратките с бразилски орехи, минаващи през граничния пункт. Това според него определено говорело, че ПП са работели против това държавата да е единственият проверяващ на този граничен пункт, независимо, че публично са изтъквали обратното.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати