Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Трифонова: Искат да се замете темата с „Gemcorp“

Политика

Десислава Трифонова: Искат да се замете темата с „Gemcorp“

Десислава Трифонова: Искат да се замете темата с Gemcorp - Tribune.bg
Снимка:

„Ние от ГЕРБ сме заявили, че няма да оставим нещата така и ще доведем всичко докрай, докато не разберем кой взе комисионните от този Меморандум с „Gemcorp“, защо беше сключен и защо цялата ни енергетика е в него“. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова по време на ресорната комисия, която не можа да проведе предвидените изслушвания на премиера в оставка, вицепремиера Василев и енергийния министър Николов днес.

Трифонова каза, че нямат никаква официална информация за неявяването на изслушването и добави, че министърът на финансите до ден днешен не е отговорил на нито един въпрос, свързан с „Gemcorp“.

Тя коментира и доклада на ДАНС и данните в него.

„Има много офшорки в „Gemcorp“ на много различни острови. Има установени взаимовръзки между физически и юридически лица вътре в самия Меморандум“, заяви Десислав Трифонова.

Тя добави, че причини за прекратяването на Меморандума са прикриване на лицето, довело „Gemcorp“ в България и с какви капитали е свързан „Gemcorp“.

Трифонова настоя да бъдат дадени отговори и заяви, че министърът на финансите в оставка Асен Василев трябва да ги предостави.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети