Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Трифонова: Опитват се да фалират „Топлофикация София“, за да я приватизират

Политика

Десислава Трифонова: Опитват се да фалират „Топлофикация София“, за да я приватизират

Десислава Трифонова: Опитват се да фалират Топлофикация София, за да я приватизират - Tribune.bg
Снимка:

Видеото от закритото заседание на ДБ е срам за държавата, израз на тоталната деморализация на управляващите, коментира депутатът от ГЕРБ-СДС

„Министърът на енергетиката подписва меморандум за „Топлофикация-София“. Това е общинско дружество, което се опитват да фалират, за да бъде приватизирана от същите компании от меморандума“, това обяви пред Нова нюз депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова.

За нея управляващите са излъгали, че са осигурени алтернативни доставчици на газ.

„Нося документи, за да покажа офшорките, на които е дадена българската енергетика. От регистъра в Джърси не се разбира чии са, но това е сертификатът, чрез който е подписан меморандума с „Gemcorp“. Тази компания е собственост на фирма, регистрирана на Кайманите. Казва се, че се изследва възможността за доставка на малки модулни реактори в АЕЦ „Белене“, подчерта Трифонова.

Мнението ѝ е, че видеото от закритото заседание на ДБ е срам за държавата, израз на тоталната деморализация на властта само след 7 месеца управление.

„То отново потвърждава факта, че КПКОНПИ е готвена като политическа бухалка срещу всеки един опонент. Виждаме и желание за сформиране на правителство, което да действа като бухалка“, посочи депутатът от ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ Нинова се притеснява да предложи министър-председател, тъй като не знае дали ще я включи в кабинета.

„Борба за власт и постове без програмно решение. Христо Иванов се опита да накара медиите да изтрият видеото и успя. ДБ обясняват всеки техен провал с опозицията. Правителството не каза, че са сгрешили и не поеха отговорност за решенията си“, посочи тя.

Според нея управляващите са създали хаос с противоконституционното си решение за шеф на КЕВР.

„БСП няма право да задържа мандата, тя трябва да го върне на президента. Той може да прецени кога НС да се разпусне и да спаси ситуацията без да се нарушава Конституцията. Радев може да реши да удължи живота на този парламент, за да се избере нов председател на КЕВР. Отново НС трябва да вади властта от калта, след като вкараха страната в енергийна криза при нефункциониращ енергиен регулатор“, заяви Трифонова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати