Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дилов-син: „Малки императорчета“ играят „Игра на „тронове“

Политика

Дилов-син: „Малки императорчета“ играят „Игра на „тронове“

Дилов-син: Малки императорчета играят Игра на тронове - Tribune.bg
Снимка:

„В момента имаме „Игра на тронове“ в българската политика от „малки императорчета“. „Съединението прави силата“ не е клише. Политическият елит трябва да седне и да се разбере, за да излъчи управление. Вече няма значение на кого е мандатът. В момента има управление на президента, но то няма хоризонт какво да прави“.

Това заяви пред БТВ Любен Дилов-син, избран за депутат от ГЕРБ-СДС и почетен председател на „Гергьовден“.

„Факт е, че „Продължаваме промяната“ допуснаха много грешки. Как да решим проблемите, ако не ги кажем? България взе много кредити, за да плаща популистки решения“, допълни той, но призна, че трябва да се смекчи тона към опонентите в политиката.

„Най-големият грях на Кирил Петков е хаусът, а на Бойко Борисов липсата на диалогичност с най-кресливата сфера в политическия живот. Там той трябваше да има посланици. Ние, колкото и да се караме, ние живеем на една територия. Трябва да спрем да се караме и да се опитаме да решим това, което идва. Въпросът е да има предсказуемо управление“, коментира още той.

Според него икономическата криза в момента се дължи от една страна на войната в Украйна, но от друга на политически грешки.

„Първият свободен търг за газови доставки свали цената и доказа, че са били набутвани посредници. За първи път Министерството на културата връща неусвоени 50 млн. лева в бюджета“, даде примери Дилов.

„Докато Русия е агресор в Европа, не може да има различно поведение. Сега всеки гради политически образ около конфликта за руския посланик Митрофанова, включително и президентът Радев. Той е архитект на създадения хаус и е артистично от негова страна да казва – „стига с този хаус“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети