Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Ганев: Коректни са определенията на Борисов, че сглобката е паянтова

Политика

Димитър Ганев: Коректни са определенията на Борисов, че сглобката е паянтова

Димитър Ганев: Коректни са определенията на Борисов, че сглобката е паянтова - Tribune.bg
Снимка:

„Слобката скърца. Бойко Борисов каза паянтова, коретнти са тези определения“, заяви социологът Димитър Ганев. Според него няма да има промяна между ГЕРБ и ПП-ДБ и мнозинството не е заплашено от нови избори и след ротацията.

„Ще се задържи, може да се сменят правителства, но мнозинството ще остане, не виждам по-добра конфигурация в това Народно събрание, не виждам политически интерес от ГЕРБ и ПП-ДБ за нови избори“, заяви Ганев пред БНТ.  

По повод на местните избори, социологът коментира, че ПП-ДБ пада надолу, но риска има риск от нов играч, който да обере протестния вот. „Няма как да не го калкулират, има висок градус на напрежение, ниска избирателна активност, което говори за ниша за нов проект. Очевидно Ваня Григирова има амбиции, не знам дали и как би изглеждало това, но при предсрочни избори ще стане ясно“, каза още Ганев и допълни, че има 3 милиона души, които не гласуват защото не виждат за кого.   

Според него опасните елемнти в мнозинството е доверието в кабинета. Отчитат се ниски нива, а данните на „Маркет Линкс“ потвърждават тези на Тренд, че липсват каквито и да било добрли резултати. Една от задачите е била е да се държи Румен Радев далеч от властта, но не се виждат резултати по отношение на Шенген, еврозоната не е в непосредствена перспектива, като липсват и други управленски успехи.

Запитан дали такова правителство с ниско одобрение може да продължи още 3 години, Ганев е на мнение, че по-скоро не предстои крах, но това което ще използва са опити за презареждане и тласъци за поне малко доверие. Именно това би била ротацията, нов министър-председател и основен състав на Министерски съвет, както нова управленска програма или пък споразумение.  

По отношение на анонсирания ляво-центриски блок от страна на Корнелия Нинова, Ганев е на мнение, че това са традиционни партньори. „Нинова иска да покаже, че иска нещо ново в ляво, за да отговори на Григорова или Радев, ребрантиране на БСП евентуално, но това нищо коренно няма да промени. БСП не изглежда като реална алтернатива на това управление. В лявото има жизненост – София, Русе, Шумен, но от Григорова и другите от кръга на Нинова, които обаче са по-близки до Радев.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети