Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Манолов: Служебните министри непременно трябва да разберат къде се намират

Политика

Димитър Манолов: Служебните министри непременно трябва да разберат къде се намират

Димитър Манолов: Служебните министри непременно трябва да разберат къде се намират - Tribune.bg
Снимка:

Служебните министри непременно трябва да разберат къде се намират, защото не знаят къде се намират, с малки изключения като Гълъб Донев. Този коментар направи пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“.

Той предположи, че като вицепремиер и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев ще е председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС):

„Министрите от служебния кабинет трябва да потърсят начин да споделят отговорността, с която са се натоварили, защото иначе тя ще ги смаже. Няма по-добър орган за споделяне от НСТС“.

По думите на Манолов има министри, които са с академична нагласа, които трябва да преминат в режим на оперативно действие, и даде пример с Атанас Пеканов, който отговоря за управлението на европейските средства. Според Манолов той има качества, но трябва да премине в друг режим на работа. По думите му много неща са останали несвършени заради технически недостиг на време:

„Има какво да бъде направено сега. Някои неща и без парламент могат, с инструментариума, с който разполага служебното правителство“.

Президентът на КТ „Подкрепа“ отбеляза, че вече се наблюдава промяна на тона на общуване в политиката, което може да доведе до консенсуси, посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати