Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Манолов: Води се безумна война срещу енергетиката

Политика

Димитър Манолов: Води се безумна война срещу енергетиката

Димитър Манолов: Води се безумна война срещу енергетиката - Tribune.bg
Снимка:

"Води се безумна война срещу енергетиката. Европа е затисната от САЩ, Китай и Русия. За да излезем от капана трябва да се издърпаме за косата като барон Мюнхаузен", коментира пред БНТ председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. По думите му проблемите в енергетиката са заради газа.

"Казват ни, че имаме план за възстановяване и развитие, а срещу него ще вземем няколко милиарда лева. Съгласно него, когато Германия си отваря ТЕЦ-овете, ние трябва да ги затваряме. Направихме сметка, че за половин година нашата въглищна енергетика изкарва парите, предвидени в този план. Трябва ли да ликвидираме държавата си, за да угодим на някой алчен олигарх, който иска да открадне няколко милиарда лева?!“, попита риторично Манолов. 

По отношение на предложението на ЕС за таван на цените на горивата и други основни стоки, Манолов смята, че това противоречи на основните пазарни принципи. Той даде пример с производството на електричество.

"Производството на ток от различни източници има различна себестойност. Когато ние продаваме ток, ние ще връщаме част от средствата, които получаваме на този на когото продаваме. Това е абсурдно", допълни председателят на синдиката. Според него компенсациите, които бяха давани заради енергийната криза нямат нищо общо с пазара.

Манолов коментира и темата за минималната работна заплата. Той изтъкна, че без съмнение тя трябва да се увеличи заради растящата инфлация. Той отбеляза, че минималната пенсия и минималната заплата трябва взаимно да се обвържат в някакво съотношение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп