Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Военният министър: Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след наводненията

Политика

Военният министър: Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след наводненията

Военният министър: Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след наводненията - Tribune.bg
Снимка:

Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след наводненията, заяви пред Нова тв министърът на отбраната Димитър Стоянов. Той се надява и на по-сериозна реакция впоследствие. „Има разследващи органи, които трябва да си свършат работата - да установят къде е причината и кой е довел до това състояние. Ако има виновен, да си понесе наказанието”, посочи военният министър.

Би трябвало всеки да застрахова имуществото си, ние просто нямаме такава култура в България, добави той. 

Битката с последиците от наводненията: Включва се тежка техника, описват щетите в с.Богдан и с.Каравелово

„На първо време се търсят контейнери, за да може да се настанят временно хората, след това да се търси и друго решение, надявам се, че държавата ще влезе наистина в час“, отбеляза Димитър Стоянов. Контейнерите са климатизирани и отоплени, уточни той. Министърът съобщи още, че междуведомствена комисия ще направи оценка на щетите и след това ще подготви необходимите средства, които да бъдат изплатени на пострадалите.

По думите му няма забавена реакция - „Още на 2 септември беше задействан модулът за преодоляване на наводнения от 61-ва Стрямска бригада. И той отиде веднага в Богдан и Каравелово. Не сме получили друг сигнал, не сме реагирали”, уточни Стоянов.

Той подчерта, че още първия ден са изпратени над 100 човека и 18 машини между Богдан и Каравелово.

„Показахме, че държава има и реагирахме адекватно. Всички получени сигнали са отработени”, изтъкна Стоянов. Министърът допълни, че няма места, които да са недостъпни. Той увери, че при поискване от областния управител на Пловдив армията ще реагира мигновено. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети