Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитров: С промяната в Закона за водите даваме възможност земеделците да ползват вода по съкратена процедура

Политика

Димитров: С промяната в Закона за водите даваме възможност земеделците да ползват вода по съкратена процедура

Димитров: С промяната в Закона за водите даваме възможност земеделците да ползват вода по съкратена процедура - Tribune.bg
Снимка:

Това е последният възможен момент за този парламент, разясни екоминистърът

С промяната в Закона за водите чрез Закона за пчеларството даваме възможност земеделските производители да ползват по съкратена процедура вода за напояване, коментира в парламента министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

"Няма да правя политика и няма нужда. Искам да благодаря на г-жа Белова, затова че успяха в тази комисия, когато се разглеждаше Закона за пчеларството, да включат текстовете, които ние днес коментираме по един или друг начин“, изтъкна екоминистърът.

Той коментира разрешителните режими за земеделските производители.

"Всички знаем, че напояването е едно от приоритетните водовземания веднага след питейно-битовото. С промяната даваме възможност земеделските производители да се възползват от по-съкратена процедура, която по никакъв начин не нарушава принципите в Закона за водите и в рамковата директива за водите", уточни министър Димитров. По думите му е налице единствено само по-бързо произнасяне.

"Знаете, че съм категорично против водата за бъдещето, за нашата деца, по всякакъв повод да се дупчи и вади. Тук е намерен един много добър режим - там, където така или иначе няма земеделци, те да могат да получат вода или възможност това да се случи. Защо е в този закон? Това е последният възможен момент за това Народно събрание", разясни министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети