Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Добрев към Нинова: Няма как да се правиш на държавник и да нарушаваш законите на партията си

Политика

Добрев към Нинова: Няма как да се правиш на държавник и да нарушаваш законите на партията си

Добрев към Нинова: Няма как да се правиш на държавник и да нарушаваш законите на партията си - Tribune.bg
Снимка:

Няма как да нарушаваш уставите на собствената си партия, законите на собствената си партия и да се правиш на държавник на национално ниво. Това послание по адрес на Корнелия Нинова отправи в интервю за Dir.bg възстановеният от съда като член на БСП и в Националния съвет на партията Кирил Добрев.

Той продължава да твърди, че БСП не е трябвало да участва във властта, а третият мандат, който бе върнат без реализация, е било излишно унижение, а всички оправдания звучат като "на крива ракета космосът ѝ пречи".

"Тя реши да бъде изключително иновативна и да вкара управленска програма за гласуване в Народно събрание. Ако трябва като политолог да припомня как функционират институциите - не в България, в света, ще кажа - избира се правителство, правителството прави управленска програма и на базата на тази управленска програма Народното събрание подготвя законодателна програма. Тази иновация, която направи Нинова - да вкара законодателна програма и след това да избере правителство, без да е ясно кой е премиерът, не съществува в политическия живот. И ако трябва да е сърдита на някого, тя трябва да е сърдита единствено и само на себе си, както и на собствената си политическа неграмотност", добави Добрев.

По думите му изгонването от партията е било съшито с бели конци, защото ръководство в лицето на Нинова и нейните близки органи не са желали присъствието му.

"Това бяха изфабрикувани доноси. Наричам ги доноси, защото голяма част от тях бяха дори с фалшиви подписи".

Той смята, че Нинова трябва да обере плодовете на работата си и на тези избори, а след това да започне нов период за партията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети