Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доброволци от ГЕРБ-Бургас повече от месец подкрепят служителите на РЗИ

Политика

Доброволци от ГЕРБ-Бургас повече от месец подкрепят служителите на РЗИ

Днес дежурство поеха председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова и зам.-областният управител Владимир Крумов

Повече от месец всеки ден доброволци от структурите на ГЕРБ-Бургас ежедневно са доброволци към Регионалната здравна инспекция (РЗИ), съобщиха от пресцентъра на партията.

С кампанията се ангажираха всички народни представители, общински съветници, зам.-областен управител и 14 клуба към структурите на партията. С личните си автомобили, разделени на няколко лъча, те се включват в екипите, които отиват до домовете на граждани с установен COVID-19. На посочените адреси здравните власти връчват заповеди за карантина.

Поради голямата територия на Бургаска област РЗИ изпитва затруднение с осигуряването на превоз на служителите си, на които се налага да обхождат десетки адреси сами.                

Очаква се заповедите да започнат да се връчват по алтернативни начини, след като Народното събрание прие поправките в Закона за здравето на второ четене.

Днес дежурство със служителите на РЗИ поеха председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова и зам.-областният управител Владимир Крумов. Двамата видяха на място току-що монтирания фризер, в който ще бъдат съхранявани първите ваксини срещу СOVID-19. Бургас е вторият град в страната, който разполага с такъв хладилник.

Хората, които ще се ваксинират в РЗИ, ще минават през отделен вход, който ще бъде ремонтиран в рамките на следващите дни.                                                                             


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети