Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дончев: Не разбирам какво ни предлага Радев – какво по-различно да направим от света

Политика

Дончев: Не разбирам какво ни предлага Радев – какво по-различно да направим от света

Дончев: Не разбирам какво ни предлага Радев – какво по-различно да направим от света - Tribune.bg
Снимка:

Ще има още икономически мерки от страна на държавата за справяне с последствията от коронавируса. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред БТВ. В момента се мисли и за допълнителна подкрепа за малките предприятия – бърза схема за безвъзмездно финансиране.

„Държавата няма безкрайни възможности, но първите икономически несгоди след края на карантината, ще ги поемем. Не бива да допускаме масови фалити“, заяви той.

Дончев посочи и че войната между институциите не води до нищо добро по повод на критиките на президента Румен Радев.

„Войната на институциите винаги е нещо лошо. Напрежение между институциите трябва да има, тя самата конституционална уредба предполага да се контролират взаимно. Но сега се пилее енергия, в тази ситуация това е излишно. Трябва да има тотална национална консолидация. Какво предлага господин президентът? Какво различно да направим от това, което прави целият свят, от това, което препоръча СЗО. Хубаво е да има спор, но в диалогичен режим да се обменят мнения, да се правят предложения. Вие чухте ли предложения от президента?“, попита Дончев.

„Към момента смекчаване на социалното дистанциране не може да има. Не е дошъл моментът, в който да се либерализират мерките“, посочи още той.

Дончев подчерта, че разхлабване на мерките може да има, когато премине пикът на коронавируса.  Той коментира още, че се чувства горд, че е българин, тъй като българският народ се справя добре в дадената ситуация, даже по-добре от други страни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

да! Генерал Георги Вазов (1860-1934): УСПЕХЪТ Е ВЪЗМОЖЕН, КОГАТО ИМА ЕДНА ВОЛЯ И ЕДИН УМ“
08.04.2020 21:55 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети