Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Томислав Дончев призова Радев: Да се смирим и да си гледаме работата

Политика

Томислав Дончев призова Радев: Да се смирим и да си гледаме работата

Томислав Дончев призова Радев: Да се смирим и да си гледаме работата - Tribune.bg
Снимка:

Тази криза вади най-доброто в обществото, но се боя, че не вади най-доброто в политиците, коментира вицепремиерът

Вицепремиерът Томислав Дончев отговори на провокацията на президента Румен Радев, който по-рано днес прати депутатите „кръгом и бегом“ да си даряват и заплатите за предишния месец.

Радев отдавна си бил дарил цялата заплата, но без суета и популизъм

„Доколко си спомням от скромния си опит във въоръжените сили, армейските команди „кръгом“, „бегом-марш“, се подаваха от висшите към по-низшите чинове с цел да извършват прости механични движение без обезателно да осъзнават смисъла. Не мисля, че в тази ситуация подобен режим е приложим. Тук няма новобранци, не сме на занятие по стрелкова подготовка“, припомни Дончев на президента.

Вицепремиерът коментира още, че дори да сме били на учение, то хората биха били объркани коя от разнопосочните команди на Радев да следват.

„Тази от 3 март? Тази за сваляне на карантинните мероприятие отпреди седмица? И всичко това ми прилича на една команда, където някой с цел да унижи другия му подава командата „шашкай се в различни посоки“. Тези, които са били на служба може и да си я спомнят“, каза Дончев.

Той призова президента да следва собствената си препоръка – нека всички се смирим и да си гледаме работата. Защото обществото има нужда от това.

„Колко много се заблуждават хората, когато си мислят, че този урок, който са го учили, са го и разбрали. На първо място моля да не се бърка раздаването на мартеници със сложната логистична задача по осигуряването на болниците и здравните служби с необходното оборудване и предпазни средства. Тази задача се изпълнява както трябва. Ако има ограничения тук, те не са парични. Всички необходими средства са осигурени. Единствените ограничения са от фактическата липса на някои артикули на международния пазар. И аз съм горд с българския бизнес, че вместо да чакаме само доставки, ние сме в състояние и да произвеждаме. Други страни вече чакат нашата помощ“, коментира Дончев.

По подобие на президента той също цитира Гьоте: „Когато двама се карат, виновен е по-умният“.

Иначе според него „тази криза вади най-доброто в обществото, но се боя, че не вади най-доброто в политиците“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Достоен отговор Браво!
07.04.2020 14:56 / Отговор
55555 Имах по-добро мнение за Дончев и много се надявах той да наследи Борисов.Но за съжаление се оказа,че добре се е прикривал.Писна ми от властници профанизиращи дискусията.Браво на Радев! Личи си,че не е "сватбен генерал" като останалите "артисти"!
07.04.2020 18:13 / Отговор
Дамян 55555 , наистина ли не проумяваш какво недоразумение си сложихме за президент или си длъжен да го хвалиш,поради политическа принадлежност. Той не можа 3 години да се отърси от навика си да му козируват , брои ни за новобранци и сигурно мечтата му е да ни види остригани нула номер.Освен че е запечатан, та кънти.
07.04.2020 19:40
Вайлет Една моя възрастна съседка каза: Той семейството си ряаздели и си мисли, че и с държавата може да постъпи така".Уто„чнявам - нашия президент
07.04.2020 22:33 / Отговор
Тони 5 Въпрос: Какво търси Президентът в Пирогов? Отговор - РЕЙТИНГ
07.04.2020 22:36
тръмп Възрастната съседка сигурно е стара мома!
08.04.2020 05:45
ot v. Sega Как употребяват наследството на великия ваймарец нашите държавни мъже?

За Деня на медика президентът посети "Пирогов", откъдето направи политическо изявление, което в резюме звучи така: А пък знаете ли, Гьоте е казал, че Борисов е тиква по нанадолнището!

В отговор спешно се свика извънреден брифинг на правителствения щаб, където Томислав Дончев репликира: Всъщност Гьоте е казал Радев да си гледа работата!
08.04.2020 06:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати