Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дончев: Работим за усъвършенстване на мярката 60/40

Политика

Дончев: Работим за усъвършенстване на мярката 60/40

Дончев: Работим за усъвършенстване на мярката 60/40 - Tribune.bg
Снимка:

Работим за усъвършенстване на мярката 60/40, така че тя да стане по-гъвкава, заяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг след Коалиционен съвет днес.

„Опитваме се да бъдем готови за най-лошото, пък се надяваме да се случи най-доброто. Този месец и половина извънредно положение свършихме много – медиците натрупаха опит, РЗИ, органите на полицията се научиха да контролират карантинираните. Взели сме мерки, и то ефективни, и на база на тези мерки постигнахме ограничение на заразата“, коментира той.

„Възстановяването на икономиките зависи от медицинските показатели – дали вирусът изчезва, дали остава в следващите години с нас, дали затихва през лятото и се появява отново през есента“, обясни Дончев. И допълни, че за възстановяването на икономическия живот, ще се следи стриктно темпа на заболяемост от коронавирус.

Каракачанов добави, че извънредното положение изигра своята положителна роля. България е с най-ниска заболяемост в Европа. Мерките, взети от правителството, бяха адекватни. Мерките в България са доста под средното ниво на строгост в Европа. Гражданите разбраха и самите те са в състояние да прилагат определени мерки, за да се предпазват, добави още Каракачанов.

Слава Богу строителството работи и то добре. Общата ни цел е българските граждани да живеят добре и икономиката да се развива. Има много условности дали и кога ще се отвори туристическия сезон. Консервативният подход е този, който чух от финансовия министър, той е прав, че неговата основна задача е да има пари в бюджета, коментира Каракачанов.

Ако мислим гъвкаво, прагматично и патриотично, ще се измъкнем по-лесно от ситуацията, добави Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети