Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Дондуков“ 2 изненадващо: Президентската администрация няма отношение към съпругата на президента

Политика

„Дондуков“ 2 изненадващо: Президентската администрация няма отношение към съпругата на президента

Дондуков 2 изненадващо: Президентската администрация няма отношение към съпругата на президента - Tribune.bg

Президентството отказва да даде каквато и да е информация за пътуването на съпругата на държавния глава Десислава Радева, която преди пет дни е тръгнала да покорява Пътя Камино, съпроводена от охрана на НСО, държавна кола с шофьор и нейна близка, пише Епицентър.бг

На настоятелните въпроси на медията  къде точно се намира г-жа Радева, колко души от НСО я следват, от „Дондуков“ 2 са изпратили следния изненадващ писмен отговор: „Уважаема г-жо Велева, отправените въпроси нямат отношение към дейността на президентската администрация. С уважение, Прессекретариат“.

Това, меко казано, е скандално и поражда още повече въпроси:

- Откога президентската администрация няма отношение към съпругата на президента, която досега го съпровождаше навсякъде, а от пресцентъра на президента не пропускаха да отбележат присъствието на г-жа Радева в официалните държавни делегации, както и нейни лични изяви и инициативи? Да не говорим, че доскоро Радева имаше офис в президентството, а не малка част от посетителите при съпруга й минаваха първо през нейния кабинет.

- На какво основание от "Дондуков" 2 отказват да дадат информация колко души от НСО съпровождат Радева, след като целият масраф по поклонническия воаяж на съпругата на държавно лице се плаща от данъкоплатците?Какъв е бюджетът на това пътуване и кой го разписва?

- На какво основание гард от НСО съпровожда Радева в нейния поклонически туризъм? По закона на НСО съпругата на президента не фигурира в списъка на охраняваните от НСО лица, освен ако няма специално разпореждане при наличие на "конкретна застрашеност". Има ли такава застрашеност? От кого и от кога?

- Дали пък в момента, заради вдигнатия шум около тази история, от НСО да не организират спешно тайно завръщане на държавния автомобил, с който Радева пътува до Франция, където е началната спирка на Пътя Камино, в опит да се представи религиозното пътешествие като частна инициатива? Разбира се, преминаването на автомобил със специален режим през границата, не може да остане незабелязано, колкото и от НСО да се опитват да полагат усилия за това. Впрочем - дали цялата НСО не е впрегната в момента да прикрие участието си във воаяжа на Радева, което няма нищо общо с техните задължения по закон?

Както вече изданието пише, Десислава Радева е тръгнала на 1 юни от София с държавен автомобил и шофьор от НСО, съпроводена от нейна близка. Групата е преспала в Италия и във Франция и се готви или вече е поела към Ел Камино де Сантяго де Компостела.

От НСО не потвърждават, но и не отричат информацията с мотива, че „нямат право да обсъждат темата, ако касае охраняемо лице“. „Дори и да имам такава информация, нямам право да я разпространявам“,  е заявил говорителят на службата с категоричната обосновка, че „това е държавна тайна“ и „не е негова работа да знае къде е съпругата на президента“. Тези думи влизат в противоречие с практиката на НСО досега, чиито автомобили возеха г-жа Радева дори до модните бутици из София, пише още в статията на изданието.

„Както е известно Ел Камино де Сантяго де Компостела е мрежа от поклоннически пътища към олтара на апостол Яков Зеведеев в катедралата „Свети Яков“ в град Сантяго де Компостела, Галисия, Испания, където според традицията са погребани останките на светеца.

Мнозина следват пътищата като форма на духовна пътека или бягство от ежедневието в търсене на душевно израстване. Път за душата - така наричат пътя Камино.

Най-популярният маршрут на Ел Камино започва във Франция, изкачва Пиренеите и върви от изток на запад по тях през цяла Северна Испания, докато стигне до изящната и прочута катедрала „Сантяго де Компостела“, където се твърди, че са погребани останките на свети Яков Зеведеев.“, завършва публикацията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети