Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Антоний Гълъбов: Вървим към полупрезидентски режим на управление

Политика

Доц. Антоний Гълъбов: Вървим към полупрезидентски режим на управление

Доц. Антоний Гълъбов: Вървим към полупрезидентски режим на управление - Tribune.bg
Снимка:

„Моят дълг е да кажа, че вървим към полупрезидентски режим на управление с Народно събрание с пропрезидентско мнозинство. Те ще гласуват дневният ред на Румен Радев, не на народа“, заяви пред Нова телевизия политологът доц. Антоний Гълъбов.  

По думите му българите ще могат да кажат дали са съгласни с това по време на изборите през ноември.  

„Това ще търси двойката Радев-Йотова. Да смениш най-успешните министри означава, че са сменени, не защото не са се справили. Това показва, че тези двама души ще правят партия", заяви на свой ред политологът доц. Татяна Буруджиева.

„Последните два избора показаха, че ИТН не са припознати като алтернатива. В България има едно крайна тенденция определени хора да са активни, а другите да не желаят да бъдат такива. Петков и Василев се разполагат и в ляво и в дясно", смята тя.

Според Гълъбов проектът на Петков и Василев е сглобка на президентът. "Следващата лоша новина е, че очаквам още по-ниска избирателна активност. 46-тото Събрание успя да направи следваща стъпка към това да откаже българите да гласуват. Ще имаме и по-сложен технологичен избор", каза той. По думите му това ще влоши още повече нещата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати