Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Киселова изчисли вероятните предсрочни избори за 2 октомври

Политика

Доц. Киселова изчисли вероятните предсрочни избори за 2 октомври

Доц. Киселова изчисли вероятните предсрочни избори за 2 октомври - Tribune.bg
Снимка:

„Ако третият мандат бъде връчен на 22 юли и приемем, че седемте дни няма да бъдат оползотворени, на 29-и папката ще бъде върната. Вероятно в началото на август ще се разпусне парламента“. Това коментира за NOVA NEWS доц. Наталия Киселова, експерт по конституционно право.

„Държавният глава трябва да прецени дали има достатъчно депутати, които биха подкрепили едно бъдещо правителство, или мнозинството иска избори. В зависимост от това ще направи своя ход. Срокът за връчване на третия мандат е една седмица“, посочи тя.

По думите ѝ е нужно да се подходи сериозно към третия мандат.

„22-та законопроекта по Плана за възстановяване не стана ясно дали са заявени реформи, или са във връзка с усвояването на средствата. За тях са необходими много повече от няколко седмици. Редно беше мнозинството да обясни повече. Трябва да се види кои са внесените или приетите на първо четене проекти, по които има съгласие. Не бива да се бърза, така или иначе сме закъснели“, подчерта доц. Киселова.

Според нея ЦИК не е твърдо „за“ да останат само машини в секциите с над 300 избиратели. „Не са направили сериозен анализ дали те са причината за ниската избирателна активност, или има отвращение към политическия елит“, отбеляза доцентът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети