Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Стойчо Стойчев: Слави Трифонов е решил да комуникира като лидер на Ал Кайда

Политика

Доц. Стойчо Стойчев: Слави Трифонов е решил да комуникира като лидер на Ал Кайда

Снимка:

„Новите лица имат по-голям кредит на доверие. Ние гледаме на политиците като на гащи за еднократна употреба. Трябва да знаем обаче, че нещата за многократна употреба са много по-устойчиви. Слави Трифонов е решил да комуникира като лидер на Ал Кайда. Пуска видеа във фейсбук само. За мен той е някаква амалгама като Доналд Тръмп и Фетулах Гюлен“ . Това заяви пред БНТ политологът доц. Стойчо Стойчев.

„Ако тръгнем по логиката на това кой зад кого стои, ще кажем, че зад Гешев стои задкулисието, а зад Радев – Решетников“, каза още той.

„Това е политически натиск. Срещу Гешев няма правни аргументи. Той не се харесва на определени кръгове. Промяната на съдебната власт за да го махнат пак ще е политически акт. Добър или лош няма значение в момента. Да си спомним защо има разделение на властите“, допълни доц. Стойчев.

„Ако служебният кабинет можеше да освободи Гешев, то тогава Радев щеше да има пълна власт по вертикала и хоризонтала“, добави той. По думите му в момента няма сблъсък на институции, а сблъсък между лица: „Ако тръгнем по логиката на това кой зад кого стои, ще кажем, че зад Гешев стои задкулисието, а зад Радев – Решетников“.

„Ние живяхме с убеждението, че трите партии на промяна говорят по между си. Накрая излезе, че такава синергия няма. От гледна точка на Трифонов предложението на кабинет е морален акт. От друга гледна точка не можеш да поставиш останалите играчи пред свършен факт. Щеше да е по-елементарно за казуса, ако ги беше поканил на неформална среща. Той направи добър ход с Николай Василев“, коментира доц.Стойчев.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още