Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС иска извинение от БТВ: Канна Рачева обидила недопустимо Доган

Политика

ДПС иска извинение от БТВ: Канна Рачева обидила недопустимо Доган

Снимка:

„С нарастваща тревога наблюдаваме все по-неприкритото и откровено политизиране на новините и дискусионно-политическите предавания в национален ефир, и по-специално в най-гледаната национална телевизия БТВ. Смесването на новини  с политическа пропаганда, чрез въвеждането на коментар в тях, тенденциозният, според нас, подбор на теми и събеседници отдалечават медията от стандартите на високата и отговорна журналистика - коректив, а не партиен пропагандатор“. Това се казва в официална позиция на ДПС, разпространена от пресцентъра на партията.

Ето какво още се казва в съобщението:

„И ако до днес избирахме да изразим с мълчание несъгласието си с този модел на (зло)употреба на уважавана медия за предизборно-политически цели от  неуспели политически лидери и техните котерийни партийки, то в емисията новини на БТВ в 19 часа на 21-ви октомври бе премината и последната психологическа бариера на откровената лъжа и манипулация.

Репортерът Канна Рачева, журналист със солиден професионален опит и стаж, изрече в ефир следната недопустима неистина „...сградата на ВСС на ул. „Екзарх Йосиф”, където утре в 9 часа и 30 минути ще започне обсъждането на искането на Съюза на съдиите за предсрочното освобождаване на Ахмед Доган”.

Длъжни сме да подчертаем предварително, че не бихме приели опити за замитане на този скандален акт „под килима”, с оправданието, че това е лапсус или каквото и да е от този порядък.

И тъй като този акт нито е първият, нито е изолиран случай, смятаме, че не е нужен подробен програмен скрининг, за да направим констатация, че медията има фиксация върху почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, който, да припомним, е напуснал активната политическа дейност от 8 г.

Доколкото с манипулации срещу г-н Доган се занимава основно Хр. Иванов, оставаме с впечатление, че медията обслужва неговата партийка.

Настояваме ръководството на БТВ да обсъди и осъди подобни нездрави зависимости и прояви от страна на журналисти от медията. Настояваме за публично извинение от страна на БТВ и Канна Рачева.

Обръщаме се с призив към всички журналисти, редактори, продуценти – честността и доверието в медиите ви превръщат в Четвърта власт. А властта задължително означава отговорност. И тази отговорност е прекалено голяма, за да се допусне да бъде разяждана от  червея на съмнението и недоверието.“  


Коментари (5)

Е, и?! Кво се косите, тя Канна ако не знае нещо си го измисля...
22.10.2020 16:47 / Отговор
коментар Е до ония ден бсп с дпс се прегръщаха, сега се били обидили депесарите!Като изборите пак ще се прегърнете, все пак това е божков тв!
22.10.2020 18:13 / Отговор
Факт! "Лапсусът" на Канна е абсолютно целенасочен - поддържа внушението на Христоивановци, че зад Гешев стои ДПС и Доган.
22.10.2020 18:21 / Отговор
Bad Co Отдавна не гледам "най-гледаната" телевизия , заради нейните манипулации и откровени лъжи! След като Доган е напуснал политиката преди повече от 8 години , какъв им е проблема на делесарите? Да излезе Доган и да ги черпи по един сладолед . С Ристю са готови да се цункат . И без това и двамцата играят в един и същ ченгеджийски сценарий!
22.10.2020 20:00 / Отговор
софиянец Въобще не трябва да се обръща внимание на простотиите на тази разнебитена барака.Искам съвет как да действам за да откажа само предаванията на БТВ за да не ги подпомагам с моя абонамент.Явно никоя от инстанциите които могат да ги поставят на мястото им не иска да си навлича неприятности или е облагодетелствана от шефовете на БТВ финансово.Начело с любовника Петков,който забрави как мънкаше и се умилкваше на Гена ,сега му порасна работата, но РЗИ трябва да му скроят шапка и да има шут путерник. С него могат да си тръгнат и арменеца и Кана и Наплатанова и всички набедени журналисти в уж най гледаната телевизия. Може Черепухин да ги помъкне след себе си към панделата.
22.10.2020 22:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още