Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Изборите в България и РС Македония приключиха, време е за преговори за ЕС

Политика

ДПС: Изборите в България и РС Македония приключиха, време е за преговори за ЕС

Снимка:

ДПС многократно е заявявала своята подкрепа за незабавното започване на преговори на РС Македония за членство в Европейския съюз. Това заяви постоянният докладчик за РСМ и евродепутат от ДПС Илхан Кючюк по време на среща с външния министър Буяр Османи.

„Изборите в България и Северна Македония приключиха, сега очакваме да започнат реални преговори за решение на двустранните въпроси. По време на предизборната кампания нашата политическа сила многократно заяви своята недвусмислена подкрепа за незабавното започване на преговорите за присъединяване на страната към ЕС. За ДПС това е най-добрата геостратегическа инвестиция в региона и гаранция за сигурността и мира на Западните Балкани, и ние ще продължим да работим в тази посока“, категоричен бил Кючюк по време на срещата, която се състояла в Брюксел.

По думите му с ясна визия и мобилизиране за преговори и от двете страни, България и Северна Македония ще намерят компромис и ще станем свидетели на положителен развой на събитията.

От своя страна министърът на външните работи Буяр Османи изрази надежда, че през декември срещите и контактите ще бъдат засилени, с цел постигане на конкретни резултати, които са в интерес и на двете страни. Външният министър потвърди и ангажимента за напредък в процеса на европейска интеграция, регионално сътрудничество и добросъседство в Западните Балкани.  


Топ новини

виж още

Актуална тема