Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПГ на ДПС остана с 25 души, след като 17 бяха изключени и двама напуснаха (ОБНОВЕНА)

Политика

ПГ на ДПС остана с 25 души, след като 17 бяха изключени и двама напуснаха (ОБНОВЕНА)

ПГ на ДПС остана с 25 души, след като 17 бяха изключени и двама напуснаха (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

С решение взето днес по време на заседание на парламентарната група на ДПС са изключени 17 народни представители. Това стана ясно от съобщение изчетено от председателстващата Народното събрание Росица Кирова.

Сред изключените е и Джевдет Чакъров. От решението става ясно, че са гласували 25 народни представители, като не е имало „против“ или „въздържал се“. Така групата на ДПС пада до четвърта политическа сила в Народното събрание, а ПП-ДБ втора.  

Промяната вече е отразена на сайта на парламента.

Малко по-късно стана ясно, че депутатът от ДПС Ахмед Вранчев също напуска парламентарната група и става независим депутат. 

Междувременно Младежко ДПС обяви, че застава зад почетния председател д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставката на описаните в призива му лица.

„В защита на неговата воля сме готови за всякакви последващи действия. Решението ни е ДПС без Пеевски!“, се казва още в декларацията.

Отцеплението от ПГ на ДПС продължи, като заявление за напуска е подадено днес и от депутатът Димитър Николов. 

Междувременно сайтът на ДПС изтри всички скорошни публикации за Делян Пеевски, а в интернет се появи алтернативен сайт dpsbg.eu, където липсват новините за Доган.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети