Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС пишат до Брюксел за Радев: Пресече червените линии на етническата търпимост

Политика

ДПС пишат до Брюксел за Радев: Пресече червените линии на етническата търпимост

ДПС пишат до Брюксел за Радев: Пресече червените линии на етническата търпимост - Tribune.bg
Снимка:

Трима европейски депутати от ДПС са изпратили писмо до колегите си от всички държави, касаещо президента Румен Радев, твърди „Сега“. Поводът е недопустимият въпрос коя е „родината-майка“ на българските турци.

„Той предизвика вълна от неодобрение сред българските граждани от турския етнос и мюсюлманите - и не само сред тях - и хвърли сянка върху българския етнически модел на заедност на гражданите. Този акт е безпрецедентен в 31-годишната демократична история на България“, гласяло писмото на  Илхан Кючук, Искра Михайлова и Атидже Алиева.

„Запитването на Радев поставя всъщност под въпрос лоялността на българските мюсюлмани, които са 14% от населението, и пресече червените линии на българския преходен период - етническата търпимост. … Целта на президента Румен Радев е да получи подкрепа във вече започналата неофициално кампания за президентските избори, в които той е кандидат, от националисти, крайнодесни и радикални елементи в българското общество, чрез използване на език на омразата“, смята авторите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети