Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС питат Петков за договор за строеж на жп линия без одобрението на ЕК

Политика

ДПС питат Петков за договор за строеж на жп линия без одобрението на ЕК

ДПС питат Петков за договор за строеж на жп линия без одобрението на ЕК - Tribune.bg
Снимка:

ДПС внася питане до премиера Кирил Петков относно решение на Министерски съвет, с което е било разрешено подписването на договор за жп линия в участъка Волуяк-Драгоман. Контрактът е подписан преди изискващото се одобрение от Европейската комисия, Министерството на транспорта и съобщенията и БДЖ. С отпуснатата финансова помощ в размер на 166,2 милиона лева, осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Питането е подписано от депутатите на ДПС Халил Летифов, Делян Пеевски и Станислав Анастасов. Те поставят въпроси на какво основание Министерският съвет е разпоредил да бъде подписан този договор, при положение, че проектът все още не е одобрен от Европейската комисия, дали тези действия на правителството са съобразени с правилата за разходване на европейски средства, както и ще бъде ли спрян проектът до получаване на съответното разрешение от европейските институции.

От ДПС уточняват, че нито партията, нито нейни народни представители, имат каквото и да било отношение към този договор, а недопустимите медийни манипулации и лъжи в отделни медийни публикации очевидно целят да отклонят общественото внимание от поредното незаконосъобразно действие на управляващите, водещо до злоупотреба с европейски средства.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети