Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проф. Иво Христов за правителството на Петков: инфантилна наивност и на къса памет

Политика

Проф. Иво Христов за правителството на Петков: инфантилна наивност и на къса памет

Проф. Иво Христов за правителството на Петков: инфантилна наивност и на къса памет - Tribune.bg
Снимка:

Под чужд диктат ще предадат българските национални интереси и нашата история и ще клекнат на РС Македония, каза още социалистът

„Под чуждестранен диктат правителството ще предаде българските национални интереси и нашата история и ще клекне за РСМакедония“, заяви проф. Иво Христов пред БНР.  

„Ще направим това, което искат от нас геополитическите ни ментори, каза той. И цитира думите на Наполеон: "Географията е съдба". Целта е да бъде заобиколен последният съюзник на Русия в Европа - Сърбия, посочи той. Според проф. Христов "вината" на България е, че през нейната територия минава р. Марица и диагоналният път от Изток на Запад, а на Северна Македония - че на нейна територия е повардарието и пътя север - юг до пристанището в Солун.

От друга страна има факти - има македонска държава, има македонски народ и те са откуснати завинаги от българската снага. Това го казвам като човек с корени от Македония, посочи проф. Иво Христов.

В коментар за войната в Украйна, той изтъкна, че няма съюз Русия - Китай, има съвпадение на интереси. Китай е наясно, че ако Русия падне, той е следващият, каза проф. Иво Христов.

Попитан на какво се дължи бързият срив на „Продължаваме промяната“, Иво Христов бе категоричен: "На инфантилна наивност и на къса памет". И посочи, че има гласоподаватели, които непрекъснато търсят следващия спасител. Трябва да напишем на фронтона на Народното събрание "Каква я мислехме, каква стана", пошегува се той.

Просто се изпълнява геополитическа поръчка, каза той в отговор на въпроса за диверсификацията на газовите доставки. И поясни, че като "диверсификация" се разбира само американски втечнен газ.

Проф. Иво Христов напомни, че още преди "Газпром" да ни спре газа, един от лидерите на управляващата коалиция (Асен Василев - б.р.) е заявил, че договорът с "Газпром" няма да се подновява.


Топ новини

виж още
Актуална тема