Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Премиерът разпространи неистини срещу ДПС и Делян Пеевски в интервю пред „Обзървър“

Политика

ДПС: Премиерът разпространи неистини срещу ДПС и Делян Пеевски в интервю пред „Обзървър“

ДПС: Премиерът разпространи неистини срещу ДПС и Делян Пеевски в интервю пред Обзървър - Tribune.bg
Снимка:

От Движението за права и свободи изпратиха позиция срещу твърдения на премиерът Кирил Петков дадени по време на интервю пред английското издание „Обзървър“, публикувани на 20.03.2022г.

„В публикувано в английското издание „Обзървър“ на 20.03.2022г. интервю с българския министър-председател Кирил Петков, последният за пореден път публично разпространи неистини и манипулации, уронващи престижа както на ДПС, така и на народния представител г-н Делян Пеевски.“, заявяват от движението.

От ДПС допълват, че са изпратили позиция до изданието, в която са заявили, че няма да толерират „неверни и недоказани твърдения от страна на лица, заемащи отговорни постове в България, чиято цел е единствено да дискредитират Движението за права и свободи и свързани с партията политически лица, в услуга на своите задкулисни ментори.“

„Наясно сме, че и тази атака спрямо ДПС е инспирирана от олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев, който за пореден път използва политическите си говорители във властта, за да дискредитира опонентите си и същевременно, чрез постоянни инсинуации, да скрива от обществеността прокарването на собствените си икономически интереси.“ - са казва в позицията на ДПС.

„От друга страна, провалът на настоящото управление и действията на властимащите, които подмениха надеждите на хората за промяна с погазване на основни права и свободи, с беззаконие и потъпкване на принципите на демокрацията и европейския правов ред, не може да бъде маскиран с активни медийни мероприятия и с недоказани твърдения по адрес на представителите на опозицията.

От ДПС вярваме, че обществото трябва да бъде информирано за истината и за фактите. Вярваме също така, че медиите са призвани да търсят обективната истина, основана единствено на реални факти, и ние ще направим всичко възможно тя да бъде намерена. Но същевременно няма да позволим каквито и да било опити за дискредитиране на политическата партия и на дългогодишно свързани с нея политически лица.

По реда на парламентарния контрол ДПС ще отправи въпроси до министър-председателя Кирил Петков относно разпространените от него неистински твърдения в „Обзървър“, като заявяваме, че всеки опит за продължаване на тази линия на противопоставяне с ДПС или с негови народни представители от страна на българското правителство и лично от Кирил Петков, основаващ се на неистини и манипулации, не води до нищо конструктивно, не е в интерес на българските граждани и ще среща незабавната реакция от страна на Движението за права и свободи.“, посочват още от партията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети