Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС решава съдбата на партията и какъв ще е пътят на „сглобката“

Политика

ДПС решава съдбата на партията и какъв ще е пътят на „сглобката“

ДПС решава съдбата на партията и какъв ще е пътят на сглобката - Tribune.bg
Снимка:

Централата на ДПС

На днешното заседание трябва да стане ясна и датата, на която ще се събере Националната конференция, за да избере новия лидер на ДПС.

Десет дни, след като стана ясно, че председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подава оставка, а Ахмед Доган се връща лично да поеме оперативното ръководство до избора на нов лидер,  днес е важен ден за редиците на ДПС, но и за бъдещето на “сглобката” и въобще за политическото развитие на страната.

Как ще се случи това?

Този петък се събира Централният съвет на движението, заседанието ще ръководи лично Доган. За краткото време от оставката до сбирката на ЦС на ДПС бяха дадени достатъчно знаци, за да се очаква с любопитство какъв прочит ще им даде лидерът.

През това време Делян Пеевски пое и формално ролята на водач на партията в парламента. Както и активна роля във форматите, на които със съуправляващите се договарят ключови въпроси като бюджета, съдбата на руския петрол и на правителството като цяло.

Припомняме, че във вторник се проведе заседание на Централното оперативно бюро и, че Доган го е ръководил заедно с Делян Пеевски. Карадайъ не е присъствал, както и сваленият от поста близък до него зам.-председател Ахмед Ахмедов.

В четвъртък Карадайъ беше изваден и от парламентарните комисии, в които членуваше, макар да остава депутат засега. И той, и Ахмедов бяха в тази по вътрешна сигурност и обществен ред. Карадайъ не получи място в никоя друга, а Ахмедов бе пратен в тези по правата на човека и по спорта.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети