Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС се явява самостоятелно на изборите: Не са нужни герои-спасители

Политика

ДПС се явява самостоятелно на изборите: Не са нужни герои-спасители

ДПС се явява самостоятелно на изборите: Не са нужни герои-спасители - Tribune.bg
Снимка:

ДПС ще се яви самостоятелно на тези избори, като предизборния щаб няма да бъде променян. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след проведеното Национално събрание. Той допълни, ме правилата за издигане на народни представители  

Остават същите правила за издигане на народните представители, защото от ДПС приемат предсрочния вот като своеобразен поправителен изпит. Карадайъ обяви също, че структурите на партията са в готовност за провеждане на вот.  

Като основна цел от ДПС смятат, че е преодоляването на политическата криза, както и ДПС да е част от мнозинството, което ще излъчи редовния кабинет.  

„Мантрата да се преиграва на добри и лоши, да се обрисува образа на опонента като лошия, ламята, черния. От друга страна - аз добрия Св. Георги, който ще победи дявола, ще махна лошия и всичко ще се оправи. Като се изграждат митовете, стават нужни героите, спасители“, заяви лидерът на ДПС.

По думите му в България трябва да са извлечени нужните уроци, които историята е дала шанс да се научим.

„Няма нужда от герои-спасители, митове, изкуствени разделителни линии и противопоставяния. Ако важи максимата, че обединението прави силата, за да преоодолеем кризите, че в заедност можем да градим просперитет за страната. Това трябва да важи за политиците в Народното събрание. Разделението в Народното събрание води до разделение в гражданите, а всички знаят, че това не води до нищо добро за държавата“, допълни още Карадайъ. 

По повод единствената рокада в служебния кабинет, тази на Велислав Минеков, лидерът на ДПС заяви, че не знае какво напрежение има между тях, но бившият служебен министър на културата често е бил на разговори с ДПС. „Пили сме кафе и сме обсъждали запазване на културното ни наследство. Разговарял е и с наши експерти. Каквото зависи от нас да помогнем ще го направим, както и през законодателна инициатива“, допълни Карадайъ.

На въпрос на „Дневник“ каква ще бъде кампанията, мръсна или позитивна, Карадайъ отговори: И аз ви питам каква кампания ще водите, като медия част от един кръг. Ако сте обърнали внимание, кампанията ни за 40-то Народно събрание не беше базирана на добрите и лошите.“

От медията на Иво Прокопиев попитаха и дали Делян Пеевски отново ще се кандидатира за депутат, лидерът на ДПС заяви, че през 2021 година не е бил настоятелен към Пеевски, въпреки множеството номинации. „Днес приехме процедурните правила за номинации, ако г-н Пеевски има достатъчно номинации, аз ще бъда настоятелен той да не се отказва от листите“, заяви още Карадайъ.

Лидерът на ДПС се върна на въпроса за кампанията и допълни: Въпросът дали ще бъде мръсна или позитивна кампанията, сам по себе си предпоставя продължаващата политическа криза. Обратно, какво трябва да бъде поведението на участниците в изборите, за да може след тях да бъде преодоляна политическата криза е най-важния въпрос. Мисля, че такъв призив ние отправихме от трибуната на Народното събрание. Ние, политическите партии, които ще участваме в предизборната кампания, още от сега да направим така, че крехкия разговор, който е започнал от 48-то Народно събрание да можем да го превърнем в диалог в 49-то НС, диалог който е нужен за преодоляване на политическата криза. Карадайъ призова всеки честно да застане пред гражданите със своята визия и програма. „Освен политическата криза има социална, икономическа и ред други. Българските граждани обедняват всеки изминал ден, знаете каква е инфлацията у нас. Има много неща за решаване, но ако не се преодолее политическата криза, другите не могат да бъдат решение. Редовен кабинет е необходимото условие за преодоляване на кризите, а за да го има е нужен диалог, а той е възможен с подобаващо поведение по време на изборите“, допълни лидерът на ДПС.  


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДПС, избори 2023
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети