Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС след срещата за промени в Конституцията: Ще се избере чисто нова комисия

Политика

ДПС след срещата за промени в Конституцията: Ще се избере чисто нова комисия

ДПС след срещата за промени в Конституцията: Ще се избере чисто нова комисия - Tribune.bg
Снимка:

„Ще има работна група, на която да се обсъдят различните идеи, за да може по-бързо да напредваме с идеите за реформа в съдебната система, която започва с промените в Конституцията, а след това да се направят и промени в съответните закони". Това заяви лидерът на ДПС, Мустафа Карадайъ след среща между ГЕРБ, ПП и ДПС за промените в Конституцията.

„Ще изберем чисто нова конституционна комисия, всички ще излъчат само тясно експерти, а лидерите на партиите и знаковите лица ще коментират процеса от тяхната гледна точка, те няма да излъчват представители, а работната група ще започне следващата седмица“, това заяви Делян Пеевски.

Той обяви, че се отказва от конституционната комисия.

„Аз правя крачка назад в името на Конституцията, защото промените са неотложни, ще ограничим правомощията на главния прокурор", заяви още Пеевски.

Относно думите на акад. Денков, че Възраждане проявява агресия и каква е позицията на партията Карадайъ уточни, че ДПС винаги е осъждали всякаква форма на призив за противопоставяне, агресия и омраза в обществото. „От друга страна се обръщаме към всички, които се надпреварват срещу осъждането на агресията да бъдат така категорични като от тяхно име се проявява агресия към ДПС, към мюсюлманите и към другите малцинства", каза още той.

Относно думите на акад. Денков, че Възраждане проявява агресия и каква е позицията на партията Карадайъ уточни, че ДПС винаги е осъждали всякаква форма на призив за противопоставяне, агресия и омраза в обществото. „От друга страна се обръщаме към всички, които се напредварват срещу осъждането на агресията да бъдат така категорични като от тяхно име се проявява агресия към ДПС, към мюсюлманите и към другите малцинства”, каза още той. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДПС, конституция
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети