Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Драгомир Стойнев: Служебното правителство има пробойни

Политика

Драгомир Стойнев: Служебното правителство има пробойни

Снимка:

"Служебното правителство има пробойни. Кирил Петков е започнал да раздава постове, преди да са минали изборите. Това не е зряло. Така не се прави“, заяви пред БНР Драгомир Стойнев, член на Националния съвет на БСП.

“Категорично сме против предварително да се раздават постове и да се чертаят разделителни линии“, обясни Стойнев.  Според него някой, който сам нарича себе си „почтен“, е доста съмнителен.

“Сега трябва да се види кой какви политики предлага. Програмата на БСП цели: стабилност, устойчивост, увеличаване на доходите, спокойствие на българските граждани, спокойствие и в енергетиката, здравеопазване, което да отговаря на нуждите на българските граждани", допълни той. 

„С кандидатурите на проф. Атанас Герджиков и Лозан Панов битката за президентския пост става много интересна“, заяви Стойнев.

Той бе категоричен, че  ако за първия си мандат президентът Радев е бил безалтернативен, за втория мандат ще му трябва голяма обществена подкрепа, за да запази поста си. На въпрос дали БСП ще продължи подкрепата си за него, Стойнев отговори: „Имаме демократични принципи да чуваме своите членове. До сега те извеждат на първо място двойката Радев-Йотова“. Той припомни, че преди 5 години българските социалисти са положили много усилия и воля, за да издигнат, наложат и изберат президента Радев. Стойнев подчерта, че от БСП има много по-голямо очакване, отколкото от другите партии застанали зад Радев. „Българските социалисти очакват да получат в замяна това,  което дават“, добави  Стойнев и припомни, че политическият генезис на президента идва от БСП.

Помолен да коментира кандидата на ГЕРБ за президентските избори, той отговори: „Очакванията бяха за чисто партийна кандидатура. Създадоха и инициативен комитет, където има знакови личности“. По думите му кандидатурата на Лозан Панов не е за подценяване – човек доказал се в съдебната система и борец срещу задкулисието. „Очаква ни много интересна политическа битка. Хубавото е, че зад всеки от тези кандидати ще има и конкретни политически сили, която ще ги подкрепи, както БСП ще подкрепи Радев“, каза той.

Драгомир Стойнев заяви, че БСП се бори за първо място, за доверието на хората. „Ние сме принципна и последователна партия, понесли сме много обиди в името на България. Готови сме с управленска програма и за съставянето на ново правителство“, каза още социалистът. По думите му не случайно много политици са дали висока оценка за диалогичността и принципността на БСП. 

Попитан дали БСП би влязла в коалиция с ДПС и ГЕРБ, Стойнев  отговори с не. „БСП е опозиция в продължение на дълги години и единствена се бореше срещу модела ГЕРБ. Въпреки всичко устояхме и доказахме, че искаме промяна и правителство на промяната. Трябва да е ясно, че без БСП трудно може да се състави такова“, каза социалистът.  

Помолен да коментира реденето на листите в БСП, Стойнев обясни, че Националният съвет взема решенията за водачите на листите, както и че винаги има недоволни. „На тези избори  в името на страната трябва да забравим вътрешнопартийното напрежение“, категоричен бе социалистът. Той обясни, че освен водачи трябва да има качествени лица и в самите листи.  

 

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема