Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков е бил с двойно гражданство докато е бил министър

Политика

Кирил Петков е бил с двойно гражданство докато е бил министър

Кирил Петков е бил с двойно гражданство докато е бил министър - Tribune.bg
Снимка:

Канада е отписала Кирил Петков като свой гражданин на 21 август, обяви самият Кирил Петков, но според него това си е работа на Канада и било чисто административен акт. Кандидат политикът обяви пред БТВ, че е подписал декларацията пред президентството, че няма двойно гражданство, въпреки че не е имал документ за това.

Според Петков обаче той се е отказал още на 21 април, защото е написал волеизявление и това било достатъчно. Бившият служебен министър отново се опита да повлияе на Конституционния съд, който трябва да реши казуса, като вметна, че ако случайно побързат и обявят решението си, то това ще повлияе на кампанията.

Готов бил и да лежи в затвора, ако се окаже, че е попълнил декларация с невярно съдържание. Петков се похвали, че нямало да му се наложи да ходи до Румъния, за да си вземе документа, а ще му бъде изпратен. Въпросната бележка от Канада е в съседната ни държава от близо месец, но се очаквала да пристигне до дни.

Окрилен от социологическите проучвания, Петков започна да разпределя и министерствата. Според него би дал правосъдието на ДБ, социалното на Мая Манолова, транспортното министерство на неговия приятел и собственик на „Еконт“, с който са обменяли данни за клиенти още докато Петков е бил министър.

Той заяви, че са готови да подишат предизобрно споразумение с ДБ и ИБНИ. 

Мечтата му била да имал 121 честни депутати в парламента, Румен Радев са си е президент, а Лозан Панов да стане главен прокурор.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети