Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС заподозря договорка ГЕРБ-БСП за субсидиите, Горанов категорично отрече

Политика

ДПС заподозря договорка ГЕРБ-БСП за субсидиите, Горанов категорично отрече

ДПС заподозря договорка ГЕРБ-БСП за субсидиите, Горанов категорично отрече - Tribune.bg
Снимка:

„Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в пълен състав, за да мине предложението на БСП за 8 лв. партийна субсидия на глас“. Подобна конспирация обяви в кулоарите на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Не ми е известна такава договорка. Нека да мине гласуването. Да видим дали тези подозрения на г-н Карадайъ ще се материализират. Нашата позиция остава непроменена“, отговори министърът на финансите Владислав Горанов.

„Аз имам твърда позиция, заявена още през лятото. Не мисля, че оттогава досега нещо се е променило, за да се налага промяна на тази позиция“, допълни той.

Министърът бе категоричен, че гласуването в зала след малко ще покаже, че позицията им е непроменена.

На въпрос дали със сигурност субсидията ще остане 1 лев той посочи:

„Това са очакванията и това са политическите позиции. Като имаме предвид съотношението на силите в пленарна зала, не би трябвало опасенията на г-н Карадайъ да се материализират.“

Запитан дали коалиционният партньор на ГЕРБ ще подкрепи тази субсидия, той заяви:

„В нашето коалиционно споразумение пише, че когато имаме различни позиции, всяка партия си запазва правото да си поддържа позицията. Не съм водил разговори с тях. Те ще имат възможност да си прояват чрез гласуване тяхната воля“.

Нинова също отрече думите на Карадайъ.

„Това е лъжа. Интересно ми е защо ДПС го правят осъзнато, след като знаят, че не съм се срещала, нито съм говорила по телефон, нито съм договаряла с г-н Борисов за такова нещо. На ДПС им е удобно в момента статуквото – партиите да се финансират от бизнеса, от мафия задкулисно, за да може бизнесът, лобита и кръгове да диктуват политиката. Един лев субсидия за партиите е убийство на опозицията, посегателство върху плурализма и многопартийната система в България, отварянето за безконтролно финансиране от бизнеса, намеса на икономически интереси и лобита в правенето на политика“, заяви Корнелия Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети