Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Два пъти за седмица: Депутатите отново викат Иван Гешев

Политика

Два пъти за седмица: Депутатите отново викат Иван Гешев

Два пъти за седмица: Депутатите отново викат Иван Гешев - Tribune.bg
Снимка:

Стартът на предизборната кампания изглежда ще бъде даден в комисиите на Народното събрание. Политическата обстановка вече пряко се отразява на работата на институциите, които са впрегнати за мобилизация на разочарования от падането на правителството електорат на „промяната“.

В последните дни на парламента депутатите от доскорошното управляващо мнозинство намериха нов начин за предизборна пропаганда – на гърба на „любимата“ им прокуратурата, която е и единствената държавна институция, която не успяха да овладеят с лостовете на властта.

В четвъртък от 14:30 часа депутатите от Комисия по конституционни и правни въпроси ще изслушват главния прокурор Иван Гешев. Това става по-малко от седмица след предишното викане на обвинител №1 в НС. Целта е „Обсъждане, с участието на главния прокурор, прилагането на закона и дейността на прокуратурата и разследващите органи на основание чл. 25 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание“, гласи официално съобщението.

Комисията е председателствана от Милен Матеев от ПП, бивш нотариус и съдия от Дрянова, когото „Промяната“ направиха председател на Комисията по конституционни и правни въпроси в парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати