Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Движение „Агора България“: Надяваме се президентът да свали доверието си от това правителство

Политика

Движение „Агора България“: Надяваме се президентът да свали доверието си от това правителство

Движение Агора България: Надяваме се президентът да свали доверието си от това правителство - Tribune.bg
Снимка:

Гражданската огранизация готви протест на 1 април

„Тези, които минават през парламента казват, че парламентаризмът не може да функционира така с тези партии. Надяваме се и президентът да свали доверието си от това правителство“, призова отец Дионисий от сдружение „Агора България“, което организира протест на 1 април. Той призова гражданите за участие и уточни, че 33 години от промяната това е 99-то правителство, което не е изпълнило основните искания на протеста.

„ПП не е Прокопиев заменя Пеевски“, обърна се към премиера Петков отец Дионисий. Той напомни, че е недопустимо министър-председателят едва на 100 дни от своето управление да се сети за ролята на БПЦ в обществото и да поиска среща с българския патриарх.

„10% са подкрепили сегашното правителство. Какво стана с онези останали 60%, които бяха на площадите, г-н Петков“, попита риторично отец Дионисий.

„ПП създава условия, в които да продължи управлението на Борисов, не се променя нищо, мудност във властта, нерешителност, незнание, некомпетентност“, допълни и ген. Валери Григоров.

Полк. Николай Марков констатира от своя страна, че управляващите не са се научили да уважават критиката.

Протестиращи от 2020 излизат срещу Кирил Петков в Деня на лъжата

„Тези хора не разбират как функционира държавната власт, какви са целите и перспективите. Сега не могат да ни кажат какво ще бъде следващата година. Не започва всичко с Украйна и ковид. Имали сме и национални катастрофи. Не може да се оправдава тази власт с това, което минава покрай нас. Търсят се оправдания за всичко. Ако падне метеорит в Сибир, аз вярвам, че това ще се отрази на нашата икономика“, изтъкна полк. Марков. В допълнение отец Дионисий напомни, че от 2 години хората са по площадите.

„Казват ни, че ако си срещу Петков, обслужваш Кремъл – не сме Нинова. Ако не подкрепяш нас, си с ГЕРБ – не сме Петков, който е бил част от клика, която се е сдружила с друга клика“, отвърна на обвиненията духовникът. Той уточни, че основното, което са искали протестиращите, е операция „Чисти ръце“, за да знаят кой кой е в държавата.

„Не сме си представяли, че след Борисов можело да стане даже и по-зле. 70% от българския народ подкрепяше протестите като справедливи. В момента сме свидетели на най-безпринципното и пошло сношение на 4 политически субекта в името на властта“, посочи отец Дионисий.

По думите му онова, което тормози българското общество е корупцията, в превод поквара, защото от отделните личности тя преминава вече към обществото.

„Всички практики на кабинета „Борисов“ не са изчегъртани, а са ъпгрейдвани. Не може да продължаваме така. Никой не иска да съди Петков или Василев като хора, а съдим техните деяния, които смятаме, че са порочни“, допълни го полк. Марков.

Представителите на сдружението „Агора България“ се обединиха около позицията, че Петков и Василев са икономически рейдъри, които са тук, за да свършат нещо в България и да си отидат.

„Протестът трябва да ги измете. Всеки ден на това управление е срамна буква в българската история“, призова бившият служебен премиер Ренета Инджова. Тя подчерта, че в основата на бедите ни като народ е лъжата и си пожела „Денят на лъжата да се превърне в ден срещу лъжата, а ако може и на шега да ги повалим“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати