Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Служебното правителство да подкрепи репатрирането на нелегални мигранти

Политика

Джамбазки: Служебното правителство да подкрепи репатрирането на нелегални мигранти

Джамбазки: Служебното правителство да подкрепи репатрирането на нелегални мигранти - Tribune.bg
Снимка:

„Политическото безвремие не трябва да е повод за неглижиране на проблема със сигурността на страната ни. Служебното правителство да подкрепи репатрирането на нелегални мигранти по примера на няколко европейски държави, сред които Германия. Затова настоява в позиция до медиите евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той настоява за официална позиция на страната ни, която да защити националния интерес и суверенната българска граница.

„Държавата ни е в политическо безвремие, а инциденти, свързани с мигранти, зачестиха по границите ни. Проблемът със защитата на нашата сигурност безотговорно се неглижира. В същото време шест държави членки на ЕС изпратиха писмо до ЕК, в което искат правото на депортация на мигранти от Афганистан да не бъде отнемано, въпреки усложняващата се ситуация там“, допълва той.

Според него проблемът, за който нееднократно е предупреждавал, реескалира на ниво ЕС и по тази причина се е стигнало до общо писмо до ЕК. Джамбазки допълва, че заради темпа на влошаване на ситуацията със сигурността в Афганистан към тези държави скоро ще се присъединят още. Затова според него е време за адекватни мерки и от страна на българската държава.

„През годините видяхме стотици примери на агресивни мъже, навлизащи и на българска територия зад маската на „клетите майки с деца“. След това станахме свидетели на нападения, побои, кражби и изнасилвания. Още в началото на кризата с нелегалната миграция ВМРО настоя за изграждане на защитно съоръжение по границата и да се вземат всички мерки, с които да се пресече потокът на мигранти. Поехме ангажимент и го изпълнихме. Сега е време служебният кабинет да прояви отговорност и да поиска от ЕС подкрепа за външните граници на Съюза. Подкрепа за България,“ категоричен е още българският евродепутат в своята позиция по темата с мигрантския натиск.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети