Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки след визитата на Петков: Историческите въпроси са „ретроградни“ за неговата канадска душа

Политика

Джамбазки след визитата на Петков: Историческите въпроси са „ретроградни“ за неговата канадска душа

Джамбазки след визитата на Петков: Историческите въпроси са ретроградни за неговата канадска душа - Tribune.bg
Снимка:

Той е възмутен от факта, че Петков е станал първия министър-председател, който е посетил Скопие и не се поклонил пред саркофага на Гоце Делчев

„Че образованието в Харвард не учи нито как да си връзваш вратовръзката, нито как да си закопчаваш сакото, нито пък дава и бегла представа относно това как се следва протокол го разбрахме.

Не това е важното в случая. Шокиращото тук е, че уважаемият ни министър-председател, с цялата си претенция, не може да върже две адекватни изречения. От стремежа си да бъде политически коректен и угоден, получихме едно словесно мъчение, върху което и учените от БАН ще се затруднят да транскрибират и анализират“, пише в коментар на вчерашната визита евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. 

„По-скандалното и жалкото е, че всичко това се случва, докато същият възпитаник стои диван чапраз в Скопие, без да знае какво прави точно там. Toва вече не е изненада. Още от самото си встъпване в длъжност стана ясно, че новото правителството има категоричното намерение да предаде българския интерес по темата „Македония“. В Скопие премиерът ни имаше неповторимата аура на ученик, изправен на дъската, без да е учил. Резултат на факта, че харвардският възпитаник беше изпратен там от тези, пред които отговаря, за да подготви почвата за бъдещите отстъпки. Всичките приказки за работни групи и всякакви други глупости имат именно тази цел - да отвлекат вниманието от важните въпроси на деня. А именно - защита на правата на българите в Северна Македония, отстояване на историческите аксиоми относно идентичността на населението в Македония преди 1944 г. и реален напредък по инфраструктурните проекти. Нищо от това не видяхме“, обяснява Джамбазки.

Той е възмутен от факта, че Петков е станал първия министър-председател, който е посетил Скопие и не се поклонил пред саркофага на Гоце Делчев.

„За него това не е важно. Историческите въпроси са на заден план. „Ретроградни“, може би, за неговата канадска душа. Но за нас не са. И докато разни политичари оттатък Вардар присвояват нашите герои, борили се за българската национална кауза в Македония, ние няма да се примирим. Когато Божинката ръси бисери е смешно. Когато го прави министър-председателят, и то по една от най-важните теми, тогава е трагично.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати