Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джевдет Чакъров не изключва независимите от ДПС да подкрепят втория мандат на ПП-ДБ

Политика

Джевдет Чакъров не изключва независимите от ДПС да подкрепят втория мандат на ПП-ДБ

Джевдет Чакъров не изключва независимите от ДПС да подкрепят втория мандат на ПП-ДБ - Tribune.bg
Снимка:

„Има вероятност депутатите от ДПС, които застанаха зад Ахмед Доган, да подкрепят втория мандат, който ще отиде при ПП-ДБ.“ Това стана ясно от думите на председателя на партията Джевдет Чакъров пред БНТ.

Напрежението Доган-Пеевски ескалира, след като 17-те депутати (сред тях и Чакъров), гласували против кабинета на ГЕРБ-СДС, бяха изключени от парламентарната група на ДПС. Впоследствие още двама я напуснаха и ДПС се превърна от втора в четвърта политическа сила в Народното събрание.

„Нека да видим каква програма предлагат, каква е тяхната мисия. Нека да има диалог и пред цялата общественост да седнем и да обсъдим", каза Чакъров.

Според него се очаква още депутати да напуснат парламентарната група на ДПС.

Той смята, че в момента тече „оздравителен процес“ в партията:

„Автентичното, истинското ДПС е в ход, със структурите, които подкрепят политиката, която е представена и вчера, след като чуха обръщението на почетния председател, виждате ккава е реакцията. Според мен тази вълна ще продължи.“ Чакъров категорично отрече да е оказвал натиск върху когото и да е било.

„Разговори има проведени, но тонът никога не е бил такъв. Аз съм лекар, хуманист и не е в природата ми да работя с натиск и заплахи. Това не е моята природа. Има други, които прилагат такива подходи, но всеки си решава как да работи.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети