Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Джеймстаун”: Българският президент е предупреждение – беше про-НАТО, но се оказа, че е с Русия

Политика

„Джеймстаун”: Българският президент е предупреждение – беше про-НАТО, но се оказа, че е с Русия

Джеймстаун: Българският президент е предупреждение – беше про-НАТО, но се оказа, че е с Русия - Tribune.bg
Снимка:

Авторитетната американска фондация „Джеймстаун” публикува стратегически доклад за сигурността в Прибалтийския регион. Фокусирайки се върху заплахата от руско влияние, в документа е посочено името на страната ни в негативен аспект.

Конкретният повод за критиката е набързо сменилата се позиция на българския президент Румен Радев по отношение на НАТО и Русия.

На държавния глава е посветен цял абзац в доклада.

„Очевидно да разчитат на НАТО и ЕС създава (в прибалтийците) силна вълна на увереност по отношение на руското влияние. Но руските корени в пост-Светския свят са много по-дълбоки, отколкото Западът предполага. Настоящият български президент може да служи като предупреждение. Доскоро той беше про-НАТОвски шеф на военно-въздушните сили, но след избирането му за президент се оказа твърд поддръжник на Русия. Никой, дори и в собствената му страна, не е знаел или предполагал подобен развой“, сочи докладът, чийто автор в бившият британски офицер и консултант по сигурност и отбрана Глен Грант.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Руснак Абсолютно невярно е твърдението на специалиста че никой в България не е знаел за действителните политически предпочитания на президента. Всеки що-годе освестен пълнолетен е на ясно с това, че цялата армия барабар със многобройния й генералитет е част от руската пета колона.
23.08.2019 08:50 / Отговор
Нора Какъв е Радев само той си знае...От къде изкочи,кой го посочи пак само той си знае...Е,и тези,които го сътвориха разбира се.Но що за човек е,какви възгледи има за сега остава загатка...Има нещо много дълбоко неясно и много неискрено.Трудно задържа хора около себе си.От левият Иво Христов опре до десният Калоян Методиев...С една дума”тъмна Индия”...Дали това е правилният президент???Не ми се вярва,че ще повтори.Има и по-подготвени за тази работа хора и то близко до него....
23.08.2019 20:11 / Отговор
Григор Какъв президент. Шматка и половина.Крайно време е за импийчмънт и да си ходи хванати за ръчички с кофти жена му.
23.08.2019 23:09 / Отговор
Истински президент Ей, помияри, които коментирате тук, вие сте подлогите и насраните.Това е Американска фондация, а Тръмп е един психопат, добре че има Путин и ЕрдогАн да балансират света, иначе този американски президент е за и пийчмъ т.
24.08.2019 08:10 / Отговор
Не слушка чичко Сам и веднага стана неудобен, враг. Което на съвременен език означава, че е руски привърженик.
24.08.2019 08:43 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети