Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЕК потвърди: Планът е получен през октомври, становището на 15 февруари (ВИДЕО)

Политика

ЕК потвърди: Планът е получен през октомври, становището на 15 февруари (ВИДЕО)

ЕК потвърди: Планът е получен през октомври, становището на 15 февруари (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Становището на Плана за възстановяване на страната ни ще е готово до 15 февруари. Това обяви днес говорителят на Европейската комисия Веерле Нойц.

„Както казах и миналата седмица, Планът беше получен в Брюксел на 15-ти октомври миналата година. Комисията все още прави анализ и работи по него.“ допълни тя.

Говорителят добави, че становището се прави на базата на 11 критерия, а датата за оценка към този момент не е променяна и е 15 февруари. А ако има удължаване то ще стане следващата седмица.

Още през декември стана ясно, че е предоговорено удължаване на времето на оценка. Първоначално страната ни е поискала един месец, след което е бил поискан още един.

Припомняме, че Планът беше внесен от служебното правителство на Румен Радев в Комисията на 15 октомври. Срокът за оценка на документите принципно е два месеца и щеше да изтечен на 15 декември. С така договорените отсрочки оценката се очаква през февруари.

Миналата седмица премиерът Кирил Петков обяви в Народното събрание, че България е изпратила нов вариант на Плана. Според него е документа са били ревизирани секторни политики в енергетиката.

Няколко часа по-късно зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев  опроверга заявеното от премиера, че редактираният план е изпратен в ЕК. Още в петък от партията се позоваха на  информация на говорител на ЕК, че планът, с който разполагат, е подаден на 15 октомври 2021 година.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЕК, становище
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети