Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Захариева: ГЕРБ ще предложи друг министър-председател

Политика

Екатерина Захариева: ГЕРБ ще предложи друг министър-председател

Снимка:

„ГЕРБ ще предложи друг министър-председател. Нямаме обсъждани още имена за министри или кой ще бъде премиерът. Да, ще подкрепим кабинет, предложен от Слави Трифонов. Ние сме готови, за да не тласнем страната в нестабилност, за да не предизвикаме избори след избори, да подкрепим с 10 или 20 народни представители, ако не им стигат, правителство на г-н Трифонов. Аз бих подкрепила такъв кабинет. Ще подкрепим някои от неговите политики, но не всички“, заяви пред БНТ министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Тя отбеляза, че е важно да има парламент и когато ГЕРБ не е успяла да направи кабинет е редно да се даде шанс на втория. Екатерина Захариева определи твърденията, че ГЕРБ се притеснява от предсрочни избори като „несериозни“.

„Не се притесняваме от експертен кабинет, несигурност е да влезем в „избори след избори“, някой друг си прави тънките сметки, не ние. Кабинетът, който ние ще предложим, ще бъде от хора в нашата партия, ние имаме достатъчно експерти. Ще предложим кабинет на ГЕРБ. Ще направим опит да предложим кабинет в тази трудна ситуация. Ако другите партии не ни подкрепят, президентът ще връчи мандат на втората политическа партия на г-н Трифонов. Надявам се да предложи такъв и да не избяга от отговорност. Г-н Трифонов е политик в момента. Неговите сценаристи, режисьори са политици в момента“, добави Захариева.

Тя коментира, че на тези избори ГЕРБ има 8 процента и половина разлика от втората политическа сила.

„Така ни подредиха избирателите. Вотът не се дели на такъв в България и на такъв в чужбина“, допълни Захариева.

По думите ѝ опашки е имало и в България, тъй като е трябвало да се спазват противоепидемичните мерки.

„Това, че има грешки в протоколите, не означава, че има манипулация в резултата. Ние сме отговорна политическа партия и сме длъжни да предложим кабинет“, каза още Екатерина Захариева.  


Коментари (5)

леле.... Нелепата захариева се пазари за премиер от шайката герб. Надявям се някой ден тази да се върне към истинското си призвание-- шивачка на басмени рокли и да ни отърве от нелепото си присъствие. Тя и останалите бездарници от кръга на уличната мутра Борисов, който в нормална държава, щеше най-много да е някой хамалин!
07.04.2021 22:03 / Отговор
Геш За фен на Мика Зайкова, новата Цола Драгойчева, направо си се престарал!
07.04.2021 22:49
850 000...... ЧАКАМЕ.... .
ЛЕЛЕ... МАЛЕ...
07.04.2021 22:58
Българин до леле Във нормална държава ЧАЛГАР нямаше да влезе във парламента или МУТРАТА Мая или Костовиста Бойкикев .Всички те се държат като във детска градина а не като политици мислещи за народа си и България.
Моля ДРУГАРКО аз няма да съм приятел със този или онзи!!!
Това не са политици а клонове!!!!
Неуважаващи държавата си и народа си!!!
А тебе като те е яд че госпожа Захариева знае,може и работи е твой проблем!
07.04.2021 23:52
Аз до леле Наистина идиотизма е нелечим
08.04.2021 00:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още