Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Елена Йончева пропуснала да декларира, че живее в Драгалевци под наем (ОБЗОР)

Политика

Елена Йончева пропуснала да декларира, че живее в Драгалевци под наем (ОБЗОР)

Елена Йончева пропуснала да декларира, че живее в Драгалевци под наем (ОБЗОР) - Tribune.bg
Снимка:

Плащала 3400 лева на месец

Депутатката от БСП Елена Йончева пропуснала да обяви, че не живее в собствено жилище, а обитава къща с двор срещу наем от 3400 лв. на ул. „Емануил Манолов” в кв. „Драгалевци”. Тя се нанесла там заедно с мъжа си и детето им през 2017 г., съобщава „24 часа“.

Това става ясно от коригираната ѝ декларация пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

В петък комисията публикува коригираните декларации на 637 души от властта, които в първите документи са допуснали грешки или са „забравили” да съобщят за имоти, но КПКОНПИ ги е открила в регистрите.

Корекции нанесла и енергийната министърка Теменужка Петкова. Новото, което е обявила е, че съпругът ѝ Иван Петков държи срещу наем от 700 лева апартамент в София за 2 г.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е обявил годишната заплата на съпругата си - 55 135 лв., нещо, което беше пропуснал в първата декларация.

В коригираната декларация посланикът ни във Ватикана Кирил Топалов е обявил 6 имота, от които един магазин на жена му, две ниви на нейно име, две коли - фолксваген и хюндай, както и четири влога в банки, един от които на жена му.

Бившият шеф на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Рашков е обявил, че има на влог 82 016 лв., а в действително притежавал 200 644 лв., установила КПКОНПИ. Той не нанесъл поправка дори и след като комисията му дала възможност да коригира декларацията си и не е подал нова. Общо 23-ма са в подобно положение. Рашков бе начело на бюрото до декември 2018 г.

Той не съобщил, че съпругата му притежава доходи от стопанска дейност в размер на 645 089 лева, както и 7 банкови влога в левове и евро. Един от тях например е в размер на 62 606 евро, друг - 58 392 евро, имала и три в левове, като най-големият от тях е със 155 912 лв.

Истински рекордьор по имоти се оказва кметът на Добрич Йордан Йорданов, който беше издигнат от Реформаторския блок. Роденият през 1987 г. градоначалник не е обявил впечатляващо имущество.

Първо КПКОНПИ е установила, че Йорданов не е съобщил за кредит от 600 000 лв., взет в полза на дружество, гарантиран с ипотека на имоти на кмета и още един човек.

От първата му декларация става ясно, че той има шест апартамента, един от тях в София, и един офис, както и 7 ниви, получени от наследство. След корекциите обаче Йорданов не е съобщил за няколко стопански постройки с двор, складова база с двор от 139 кв. м, бензиностанция от 544 кв. м, урегулиран поземлен имот в размер на 2 074 кв. м и други имоти в с. Карапелит.

Според закона тези, които не са го сторили, както тези, при които има несъответствие, ще бъдат проверявани от НАП и КПКОНПИ. Когато разминаването е над 5000 лв., проверката се извършва от данъчните, а над 20 хиляди - от антикорупционната комисия. Тя е за 10 г. назад.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети