Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Димитров-Ревизоро: Не са изчерпани възможностите на ГЕРБ за съставяне на кабинет

Политика

Емил Димитров-Ревизоро: Не са изчерпани възможностите на ГЕРБ за съставяне на кабинет

Емил Димитров-Ревизоро: Не са изчерпани възможностите на ГЕРБ за съставяне на кабинет - Tribune.bg
Снимка:

„Очаквам ГЕРБ, ДПС, ДБ и „Български възход“ да направят коалиция“, коментира пред Нова телевизия бившият министър на екологията Емил Димитров-Ревизоро.  

Не на това мнение са икономистът Евгений Кънев и журналистката Велислава Попова. Според Кънев кабинет с първия мандат е невъзможен, а Попова смята, че ГЕРБ може би имат готова формула, която включва „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, но ПП и ДБ не искат да подкрепят ГЕРБ.

„Единствената възможност за програмен кабинет е с третия мандат на Янев“, смята Евгений Кънев. Според Емил Димитров - Ревизоро, обаче все още е „твърде рано“ да се правят заключения.

„Твърде рано е да се отписва 48-мото Народно събрание“, смята политикът. Той все още е оптимист за съставянето на правителство. По думите му златната карта била в ръцете на ДБ, а Стефан Янев нямало „да има против да помогне за едно управление, защото ще донесе много позитив“.

„Според мен все още не са изчерпани възможностите на ГЕРБ за съставяне на кабинет. ДБ може да са казали, че не искат да участват в коалиция с ГЕРБ, но всъщност разговори още не са водени. Така че има шанс, ако зад ГЕРБ застанат ДПС, ДБ и Стефан Янев. Ако ГЕРБ се съгласи с част от програмата на ДБ, с техните решения, защо да не се обединят“, изтъкна Емил Димитров-Ревизоро.

Според експертите остава възможността за програмен кабинет с третия мандат, връчен на Стефан Янев и „Български възход“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети