Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Георгиев: Имах сведения за екоминистъра, а Копринков ме попита какво става с разговорите с Петков

Политика

Емил Георгиев: Имах сведения за екоминистъра, а Копринков ме попита какво става с разговорите с Петков

„Аз асоциирам опита на харвардските възпитаници като полета на кукувицата над чужди гнезда - тя е единствената птица, която не отглежда своите пиленца, а снася по едно яйце в чужди гнезда и чака то да бъде измътено и отгледано. Харвардските възпитаници явно са решили, че ние сме подходящото гнездо. Попитахме "Защо точно с нас?", когато дойде техният представител", това разкри Емил Георгиев пред „България он еър“ за срещата си с Кирил Петков.

„Имаше две срещи, но категорично казвам, че преговори не е имало. Според него идеята за опазването на околната среда е много актуална в световен мащаб, но последва голямо 'НО" - хората, които искат да работят с "Екогласност" искат да поемат цялото управление на партията. Тогава аз заявих, че разговорът е приключен. Когато г-н Модев, дойде при мен, аз помислих, че става въпрос за потребителски проблем, след като той ми заяви, че иска да говорим по политически въпрос го попитах да не би да е свързано с президентската партия. На следващия ден ми се обади, че иска нова среща и г-н Петков държи да се срещне с мен. Отново темата беше как те искат да инвестират в "Екогласност", но да поемат целия контрол. Аз отново попитах "Защо "Екогласност?" и той ми каза, че ние сме неопетнени. След това каза, че баща му е бил член на партията ни. За пръв път се сблъсках с такава бруталност за поставяне на условия. Да си еколог означава да имаш осъзнато чувство на човечност и отговорност. Нашите партньори ни казаха, че разчитат на лоялността ни.", посочи Емил Георгиев, председател на „Екогласност".

На въпроса дали са им предлагани пари и дали е ставало въпрос за голяма сума, Георгиев отговори: „Конкретна сума не са ни предлагали, но казаха, че ще поемат цялата издръжка на „Екогласност'" и разходите по кампанията. Това означава, че тези средства трябва да се дадат на „Екогласност" и ние след това да декларираме откъде са те. Казах им, че искам среща с президента, за да разбера дали той стои зад това, ние с него се познаваме. Казаха, че президентът не стои зад този проект. Имах една-две срещи с г-н Копринков и исках да вкарам информация за огромни нарушения от сегашния министър на служебното правителство, дадохме доказателства. Срещам го един ден пред президентството и го попитах „Какво става с информацията за министъра на околната среда, която Ви дадох?'", и той ми отвърна с: „Я, ми кажи как вървят разговорите?" Фактът, че той ме пита за разговорите означава, че е знаел за тях. Казах си, че ще запозная обществеността с това, защото подходът беше изключително груб и брутален", призна Емил Георгиев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема