Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Караниколов: Важно е да запазим производството в кондиция

Политика

Емил Караниколов: Важно е да запазим производството в кондиция

Емил Караниколов: Важно е да запазим производството в кондиция - Tribune.bg
Снимка:

Вчера финансовият министър анонсира актуализация на Бюджет 2020. Той очерта вариант на спад на икономиката с 3%. „Това е най-негативният сценарий. При всички положения ситуацията е коренно различна от всички сценарии, които познаваме“, каза пред БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов.

„В момента, дори в България да няма коронавирус икономиката щеше да спре и с всеки изминал ден тя се забавя. Колкото са повече в кондиция основните предприятия у нас, толкова по-бързо ще се възстанови икономиката ни“, каза той.

Магазини и аптеки работата и това трябва да е така. Наложи се някои от бизнесите у нас да спрат, на според Караниколов така или иначе при тези извънредни мерки хората е нямало да ходят по хотели и ресторанти.

„Като изчезне вирусът, нормалният живот ще продължи. България трябва да търси от всяко зло – добро“, посочи Караниколов.

Темата за общата индустриална политика беше поставена още по време на българското европредседателство и министърът е сигурен, че тя ще се върне.

Министърът съобщи и добра новина за икономиката ни. Въпреки тежката ситуация у нас ще сертифицираме проект за 120 милиона. Според Караниколов важното в момента е за запазим производството в кондиция.

Вече има съкращения на служители, а в бюрата по труда се записват и хора, върнали се от чужбина. Министър Караниколов обясни, че се очаква нивото на безработица у нас до края на годината да достигне 6%


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети