Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Емил Радев: Рано е да се каже кой ще е ресорът на Мария Габриел

Политика

Емил Радев: Рано е да се каже кой ще е ресорът на Мария Габриел

Емил Радев: Рано е да се каже кой ще е ресорът на Мария Габриел - Tribune.bg
Снимка:

Съвсем в ранна фаза по структурирането на новата ЕК сме, посочи евродепутатът

Европейската комисия/ЕК/ вече опроверга информацията за ресора на българския еврокомисар Мария Габриел, посочи пред БТВ евродепутатът Емил Радев.

„Информацията за ресора на България в ЕК – „Образование и култура“, вероятно не е достоверна. Съвсем в ранна фаза по структурирането на новата ЕК сме, буквално преди часове станаха ясни всички излъчени кандидати за еврокомисари. Рано е да се каже кой ще е ресорът на нашия еврокомисар“, коментира евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП.

Емил Радев уточни, че ако ресорът бъде потвърден като „Образование и култура“, то бюджетът му за следващия програмен период ще е над 45 млрд. евро.

„Има голяма борба за ресорите, но самият председател на ЕК отбеляза, че трябва да се върне балансът, който беше нарушен, с излъчването на петте големи в европейските институции“, допълни българският представител в Брюксел. Радев подчерта още, че точно в момента в съседна Гърция текат много опасни процеси за нашата национална сигурност. Така той разтълкува и позицията на премиера, че в момента не е изгодно за страната ни да е в Шенген.

„Над 70 хиляди мигранти има по островите, пренаселиха се мигрантските лагери там. Гърция започна да извозва от островите северно от Солун голям брой мигранти. Зачестиха и опитите да се преминава българо-гръцката граница“, обясни евродепутатът. Затова е било много важно страната ни да има достъп до базите данни на Шенген, защото това потенциално ни пази от тероризъм и организирана престъпност. Радев припомни, че така или иначе в шенгенското пространство има възстановени гранични проверки.

Относно Брекзит евродепутатът изтъкна, че ЕС е склонен да даде отсрочка на Великобритания до 31 януари, за да има сделка. Според него правата на българите и другите европейци ще бъдат защитени.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати