Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Неделчева-Габриел: Искам България да се пребори за силен ресор в следващата ЕК

Политика

Мария Неделчева-Габриел: Искам България да се пребори за силен ресор в следващата ЕК

Мария Неделчева-Габриел: Искам България да се пребори за силен ресор в следващата ЕК - Tribune.bg
Снимка:

Трябва работа, смирение и постоянна връзка с хората, каза тя

„Иска ми се България да се пребори за силен ресор в следващата Европейска комисия (ЕК), който носи ползи и за нашата страна, и за Европа”. Това заяви еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел пред NOVA телевизия. Мария Неделчева-Габриел беше и водач на листата на ГЕРБ за евровота, но в понеделник стана ясно, че се отказва от мястото си в ЕП, за да остане комисар. Вместо нея за Брюксел заминава Лиляна Павлова.

„Аз дадох облик на ресор, който почти не съществуваше допреди две години. Срещам много голямо уважение от страна и на колегите, и на кандидатите за председател на ЕК”, допълни тя в коментар на това, защо се надява отново да бъде избрана за еврокомисар. А на настоящия си пост тя ще остане най-рано до 31 октомври, когато би трябвало да приключи мандатът на ЕК.

„Важно е следващият Европарламент да започне да функционира максимално бързо, за да се одобрят бюджетите и да не се получи вакуум”, поясни Неделчева-Габриел.

Тя коментира и оттеглянето на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ.

„Трябва работа, смирение и постоянна връзка с хората. Виждаме желанието на председателя ГЕРБ г-н Бойко Борисов партията да бъде жив организъм, който се развива”, каза Неделчева-Габриел. И подчерта, че управляващите са си направили необходимите изводи и си дават сметка за допуснатите грешки. „Хората прощават само веднъж. Имиджовият проблем ще продължава да намира своето добро развитие дотолкова, доколкото всеки един от нас е откровен и показва, че иска да работи с хората”, допълни тя.

Тя допълни, че лидерът на ГЕРБ винаги дава шанс да се поправят нещата и когато това не се случва, се той проявява безкомпромисност и прави радикални промени.

По думите ѝ въпреки добрите резултатите ще се направи подробен анализ по места. "Не бих могла да забравя ясните послания на хората в кампанията. И няма да забравя какво ми казаха по време на кампанията", допълни Габриел.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати