Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЕНП: България заслужава да има сигурност и стабилност, която ГЕРБ може да ѝ даде

Политика

ЕНП: България заслужава да има сигурност и стабилност, която ГЕРБ може да ѝ даде

ЕНП: България заслужава да има сигурност и стабилност, която ГЕРБ може да ѝ даде - Tribune.bg
Снимка:

Много е важно за нас ГЕРБ да спечели тези поредни избори. Много е важно и разчитаме на ГЕРБ да сформира едно стабилно правителство. За ЕНП тези избори, които отново предстоят са много важни, защото България заслужава да има тази сигурност и стабилност, която ГЕРБ може да ѝ даде.“ Това заяви генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес по време на срещата си с председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

От своя страна Борисов израви увереност, че ще оправдае доверието на ЕНП и подчерта, че това са третите избори в страната за една година, за което са изхарчени много средства. Той запозна Лопес и със ситуацията в България при управлението на служебните правителства на Румен Радев. 

Надявам се, както винаги да оправдая доверието на Европейската народна партия. Това са трети поредни избори. Похарчихме половин милиард за избори. Изцяло се провали ваксинационния план. Днес имаме 178 починали. Продаваме на Норвегия ваксините, които България получи благодарение на ЕНП и ЕК като допълнителни, за да ваксинираме населението. Имаме от най-хубавите ваксини. Пълен провал с миграционната политика. Бежанските центрове са пълни, нелегалните мигранти са навсякъде в страната. Над 10 дни седи кораб пълен с амониева селитра и се изсипва в Черно море. Екологична катастрофа и няма никаква реакция. Бюджетът е на свръх дефицит. Дано след тези избори, ГЕРБ отново да е първа политическа партия, както показват всички социологически проучвания. Провалиха преговорите със Северна Македония и Албания за Западни Балкани. В следствие на правителството на Радев има спад с над 60 процента на чуждите инвестиции в страната. Ние сме организирани и се надяваме след тези избори да има разум в хората и политическите партии, да съставим правителство, което да ни изведе от кризата.“, обясни лидерът на ГЕРБ. 

Много сме щастливи от това - последното. Това, което показват изборите е, че популизма не е решение. След изборите пред вас стоят три големи проблема за разрешаване. На първо място е ваксинацията на населението, следва сигурността на страната, но тя е важна не само за вас, но и за цяла Европа. България е външна граница на ЕС. На трето място са финансите.“, допълни Лопес.

България все още няма и не е предала план за възстановяване в Брюксел.“, обясни Борисов.

Лопес заяви, че това явно се дължи на „личните амбиции на определени хора, които искат да се правят избори и да се харчат пари за няма нищо.“, завърши той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати