Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евродепутатът Андрей Новаков се качи на камион, настоява за ясен срок за Шенген

Политика

Евродепутатът Андрей Новаков се качи на камион, настоява за ясен срок за Шенген

Евродепутатът Андрей Новаков се качи на камион, настоява за ясен срок за Шенген - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът Андрей Новаков тръгна на нощно пътуване с камион в знак на протест срещу отказа за Шенген. Той е решил да покаже колко чакат българските превозвачи по границите и колко ощетени са от това, че все още не ни приемат в Шенгенското пространство.    

„Това е втората граница на която прекарвам време от вчера. Минавам от тук по наскока на българските шофьори. Два дни се стои на опашка, няма условия, хората спят в камионите на ротация. Аз дежурях, за да опазим камионите от мигранти“, коментира пред БНТ Новаков.

Той подчерта, че това в България не може да се случи и иска да покаже на колегите си от Австрия, че това не може да продължава повече и иска ясен срок кога България ще бъде приета в Шенген и по суша, и по море.

„Изборите в Австрия със сигурност оказват влияние, заложници сме на удължаването на някоя политическа кариера. Работим усилено, за да влезем в Шенген. Вчера получих безброй съобщения от шофьори да отида по пунктовете, това ще направя. Продължавам към тези граници, ще опиша всичко което съм видял, ще го преведа и ще го занеса на колегите от австрийската делегация, за да им покажа какво причиняват те на хората със своя инат и двойни стандарти“, заяви още Андрей Новаков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети