Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Европарламентът одобрява вдигането на мониторинга на България

Политика

Европарламентът одобрява вдигането на мониторинга на България

Европарламентът одобрява вдигането на мониторинга на България - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Европарламента Давид Мария Сасоли изпрати на председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен писмо, с което Европарламентът одобрява да бъде вдигнат мониторингът на България, съобщава "24 часа"

Сасоли препраща като позиция на Европарламента писмо от т.нар. Комитет ЛИДЕ - Комисията по граждански права, правосъдие и вътрешни работи, който одобрява доклада за напредъка на България в областта на правосъдието и борбата с корупцията и се съгласява, че може да бъде прекратен механизмът на сътрудничество и проверка - т.нар. мониторинг.

Европейската комисия проучва писмото, изпратено от България, за препоръките на Венецианската комисия за реформи в съдебната система. Това съобщи говорителят на Комисията Кристиян Виганд, съобщи по-рано БНР.

По повод свалянето на мониторинга за нашата страна той припомни последния доклад по механизма за сътрудничество и проверка и заяви, че окончателното решение за падането му ще бъде взето след консултации със Съвета и Европейския парламент.

Според оповестения доклад на комисията през октомври страната ни е осъществила достатъчен напредък по отношение на поетите ангажименти при присъединяването към ЕС, но трябва да продължи да работи върху превръщането на тези ангажименти в конкретно законодателство и неговото практическо приложение.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети