Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: БСП премина границата между пропагандата и откровените лъжи

Политика

Фандъкова: БСП премина границата между пропагандата и откровените лъжи

Фандъкова: БСП премина границата между пропагандата и откровените лъжи - Tribune.bg
Снимка:

Не може проектите на България, които изискват консенсус да се включват в партийна битка, каза кметът на София

„В тази политическа кампания беше премината многократно границата между манипулациите, пропагандата и откровените лъжи. Колегите от БСП видяха, че дори ЕК се налага да опровергава една фалшива новина, тиражирана с предизборни цели.“ Това заяви пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. Коментарът ѝ дойде, след като председателят на БСП-София Калоян Паргов заяви, че ЕК е спряла проекта на Столичната община за финансиране на строежа на завода за изгаряне на RDF.

„Колегите от БСП показаха за пореден път, че за тях домогването до властта е много по-важно от проектите за града", допълни Фандъкова. Тя обясни, че обектът е много тежък, а БСП го критикуват от миналата година, след като преди това подкрепяли изграждането на модерна инсталация за производство на енергия от отпадъци.

По думите на Фандъкова в момента по проекта работи голям екип, за да можем да отговори на всички изисквания на ЕК. „Не може проектите на България, на София, които изискват консенсус да се включват в партийна битка с много краткосрочни политически дивиденти'', каза Фандъкова.

По-рано през деня стана ясно, че Европейската комисия отрича информация на БСП, че е спряла проекта в София. Говорителят на Комисията по въпросите на регионалната политика Кристиян Шпар заяви, че е получена молба за третата фаза на системата и в момента изготвя оценката си.

Само преди дни отново се наложи европейски институции да опровергават невярна информация, дошла от БСП. „Както вече стана ясно – Европейската сметна палата започва проверка на българските пътища“, каза на пресконференция председателят на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски. Само ден по-късно Георге Пуфан, докладчик на ЕСП за усвояването на парите за пътища, свързващи европейските региони, обясни, че Европейската сметна палата планира да извърши одит на държави-членки, а не конкретно и само България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети